Menu
RSS

MİT Mahkemeye Gönderdi: ’Bylock’ İşte Böyle İşliyor

MİT Mahkemeye Gönderdi: ’Bylock’ İşte Böyle İşliyor

Paralel Yapı soruşturmaları kapsamındaki tutukluların tahliyesini kararlaştıran ve meslekten ihraç edilen hakimler Metin Özçelik ile Mustafa Başer'in Yargıtay 16. Ceza Dairesinde yargılandığı davaya devam edildi.

MİT'in ByLock'la ilgili mahkemeye gönderdiği bilgi notun uygulamaya girişin kural ve yöntemleri anlatıldı. Bilgi notuna göre, ByLock'un akıllı telefonlara yüklenebilmesi için kullanıcı adı, kodu, parola veya kullanıcıya özel kriptolu şifre alınması gerekiyor.

Kullanıcı adı veya kodu, yüz yüze görüşme ya da kurye aracılığıyla kişilere iletiliyor. Yargıtay konferans salonundaki duruşmada heyete, Yargıtay 16. Ceza Dairesi Üyesi Muhsin Şentürk başkanlık etti.

Sincan F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan sanıklar Metin Özçelik ve Mustafa Başer salona jandarma eşliğinde getirildi. Duruşmada tanık 32. Asliye Ceza Mahkemesi Zabıt Katibi Ahmet Zararsız dinlendi.

Zabıt katibi Zararsız, kararın verildiği gün, hafta sonu olmasına rağmen Hakim Başer tarafından adliyeye çağrıldığını belirterek, "Kaleme geçmeden doğrudan duruşma salonuna girdik. Karar yazmaya başladık. Hakim Bey sürekli telefonla konuşuyordu." dedi.

Yaptıklarının yasal olmadığının farkına vardıklarını ancak bir şey yapamadıklarını belirten Zararsız, sanık Başer'in "Orada kalmanız konusunda tehdit ettim mi? Zorladım mı? Silah çektim mi?

Ayrılmak isteseniz ayrılamaz mıydınız?" sorusu üzerine, "Ayrılmak istesek hep beraber gidebilirdik ama sonuçta ortam öyle bir haldeydi ki o anki ruh halimizle gidemedik. Sonrasında daha çok içimiz ürperdi ama müfettiş 'işinize devam edin' deyince gitmedik. Müfettiş gidin deseydi gidecektik." şeklinde konuştu.

Tanık Zararsız'ın dinlenmesinin ardından duruşmaya öğle arası verildi.

Aranın ardından Yargıtay 16. Ceza Dairesi heyetine başkanlık eden Üye Muhsin Şentürk, geçen duruşmada yazılan müzekkere yazılarına gelen cevapları okudu.

yukarı çık
0
Paylaşım