Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağlığım, Hakkımdır!"

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağl…

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçi...

Prev Next

Konya'da Cinnet: 1,5 Saat İçinde 5 Akrabasını Öldürdü!

Konya'da Cinnet: 1,5 Saat İçinde 5 Akrabasını Öldürdü!

Konya’nın Cihanbeyli İlçesi Bulduk Mahallesi'nde Atılgan Kömür, 1,5 saat içinde iddiaya göre aralarında husumet bulunan 5 akrabasını pompalı tüfekle ateş ederek öldürdü. Cinayet zanlısı Kömür aralarında yaklaşık 200 metre bulunan 4 eve giderek 5 akrabasını öldürürken;

öldürmek istediği 1 kişi ise son anda durumdan haberdar olup kapıyı açmayarak canını kurtardı. Kömür, saldırıların ardından evine dönerken jandarma tarafından gözaltına alındı.

Olay bugün saat 06.00 sıralarında eskiden köy statüsünde olan Bulduk Mahallesi'nde meydana geldi. Hayvancılık yapan  ve bekar olan Atılgan Kömür (27), iddiaya göre birlikte oturduğu annesiyle kahvaltı yaptıktan sonra pompalı tüfeğini yanına alıp evden ayrıldı.

Atılgan Kömür, ilk olarak aralarında husumet bulunduğu ileri sürülen akrabalarından yalnız yaşayan Bekir Kıran'ın (80) evine gitti. Kapıyı açan Kıran'a pompalı tüfekle ateş etti. Kıran, kanlar içinde yere yığılırken Kömür, oradan ayrılıp Mustafa Tokat'ın (80) evine gitti.

Burada kapıyı açan Mustafa Tokat'a da ateş açtı, durumu fark eden Tokat'ın eşi ise korkarak eve kaçıp canını kurtardı.

Atılgan Kömür, Mustafa Tokat'ı öldürdükten sonra, Meryem Tokat (79)  ve oğlu Hamit Tokat'ın (51), evine gitti. Evin etrafını kontrol eden Kömür, anne ve oğlun mutfakta kahvaltı yaptığını görünce pencereden onlara ateş açtı.

Daha sonra hızla oradan ayrılan Kömür, Mehmet Tokat'ın (64)  evine gitti.  Kömür, ailesi ve yakınlarıyla birlikte balkonda oturan Mehmet Tokat'a, silahı doğrulttu. Bu sırada Tokat'ın, aralarında torunlarının bulunduğu aile fertleri ve yakınları, panik içinde eve kaçtı.

Kömür de Tokat'ın üzerine ateş açtı. Kömür, Mehmet Tokat'ı, öldürdükten sonra Tokat'ın kardeşi Harun Tokat'ın evine yöneldi. Bu sırada öldürülen Mehmet Tokat'ın ailesi, Harun Tokat'a telefonla durumu anlatıp, kapıyı açmamasını söyledi.

Son Kurbanını Öldüremedi

Harun Tokat ise önce dışarı çıkıp Atılgan Kömür'e, müdahale  etmek istedi. Ancak eşinin engellemesi üzerine kapıyı açmadı. Atılgan Kömür de kapıya çıkan olmayınca eve ateş açtı.  Psikolojik sorunları olduğu ileri sürülen Atılgan Kömür, saldırıların ardından evine dönmek üzere iken evinin yakınlarında saat 07.40'da jandarma tarafından gözaltına alındı.

Kırsal alanda sürekli hayvanlarını otlattığını belirtilen Atılgan Kömür'in, 1'i kız 3 kardeş olduğu ve 2 kardeşinin İsveç'de yaşadığı, kendisinin de bir dönem İsveç'te kaldığı belirtildi. 

Cinayet Romanları Okuduğu İddiası

Adının açıklanmasını istemeyen bir görgü tanığı, ''Atılgan Kömür, saldırıyı gerçekleştirirken, çevredekilerden uyaranlar oldu. Ancak hiç kimseyi dinlemedi. Onlara 'Korkmayın size bir şey yapmayacağım' dedi. Onlar da korkup kapılarını kilitlediler.

Atılgan, 10 gün önce öldürdükleri kişilerin araçlarının lastiklerini kesmişti. Onlar da şikayetçi olmamıştı. Atılgan, çok kitap okurdu. Özellikle cinayet romanları okurdu. Onlardan etkilenmiş olabilir. Daha önce köydeki 5 kişi hariç herkesi öldüreceğim demişti. Tabi biz bunu şaka sanmıştık. Böyle bir katliam yapacağı aklımıza gelmezdi'' dedi.

Annesi Fenalaştı, Hastaneye Kaldırıldı

Saldırının ardından Atılgan Kömür'ün annesi Hatice Kömür, güvenlik gerekçesiyle Cihanbeyli Jandarma Komutanlığı'na getirildi. Ancak Hatice Kömür fenalaşması üzerine hastaneye kaldırılıp tedavi altına alındı.

5 Kişiyi Öldürdü, Gülerek 'Hak Ettiler' Dedi

Konya'nın Cihanbeyli İlçesi'nde akrabası 5 kişiyi öldürdükten sonra jandarma tarafından gözaltına alınan Atılgan Kömür'ün, ilk ifadesinde ''Gittim vurdum. Bunlar Amerikan ajanı'' dediği öğrenildi.

Sağlık kontrolünden geçirilmek için Cihanbeyli Devlet Hastanesi'ne getirildiği sırada, ''Canı cehenneme'' diye bağıran Kömür, gazetecilerin 'Niçin öldürdünüz?' sorusu üzerine gülümseyerek, ''Hak ettiler'' dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım