Menu
RSS

Kan Donduran Cinayet!: İşitme Engelli Genç, Boğazı Kesilerek Öldürüldü

Kan Donduran Cinayet!: İşitme Engelli Genç, Boğazı Kesilerek Öldürüldü

İstanbul Sultanbeyli'de geçtiğimiz cuma günü kaybolan işitme engelli Abdulkadir Elgeni'nin cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Gencin, zihinsel engelli iki genç tarafından boğazı kesilerek öldürüldüğü ve yakıldığı belirlendi.

Geçtiğimiz cuma günü İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde kaybolan işitme engelli Abdulkadir Elgeni'den kötü haber geldi. Gencin, zihinsel engelli iki genç tarafından boğazı kesilerek öldürüldüğü ve yakıldığı belirlendi.

Konuşma ve işitme engelli Elgeni (21), geçtiğimiz cuma günü kaybolmuştu. Abisiyle birlikte bir AVM'ye kıyafet almaya giden engelli genç, eve döndükten sonra tekrar AVM'ye gitmek istediğini söyleyerek evden ayrılmış ve kendisinden bir daha haber alınamamıştı.

Bunun üzerine aile kayıp başvurusunda bulundu.

Haberin Videosu:

Aydos'ta Bulunan Ceset Elgeni'ye Ait Çıktı

Polis, engelli genci bulmak için çalışma başlatırken, Aydos Ormanları'nda boğazı kesilmiş ve yakılmış bir ceset bulundu. Kimliği belirlenemeyen ceset üzerinde kriminal çalışma yapıldı. DNA incelemesi sonucu cesedin Abdulkadir Elgeni'ye ait olduğu belirlendi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, son olarak Elgeni'nin biri kız, iki gençle birlikte gezdiğini belirledi. Bunun üzerine zihinsel engelli kız D.B. ve yine zihinsel engelli erkek U.K. bayramın birinci günü gözaltına alındı.

Cinayeti itiraf ettikleri öğrenilen gençlerin çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Maltepe Cezaevi'ne gönderildikleri öğrenildi. Cinayetin arife günü işlendiği belirlendi.

Bu arada, olay yeri Pendik Jandarma sınırlarında olduğu için olayla ilgili soruşturmanın jandarma ekipleri tarafından yürütüldüğü öğrenildi.

Engelli Genç Toprağa Verildi

Vahşi bir cinayete kurban giden Abdulkadir Elgeni'nin, Sultanbeyli Camii'nde Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazı sırasında, gencin yakınları güçlükle ayakta durdu.

Gereken Cezayı Versinler

Acılı baba Necmettin Elgeni, "Gereken cezayı versinler, Benim oğluma nasıl işkence yaptılarsa, aynısını yapsınlar. Benim çocuğum engelli. Duymuyor. Sağır, dilsiz. Kime ne zararı olabilir?

İdam istiyorum. Müebbet ceza istiyorum. Adalete devlete güveniyorum. Canice öldürmüşler. Ben böyle bir şey görmedim. Allah bunların ocağını yaksın" dedi.

Öte yandan çocuğun akrabası Şehabettin Çelik ise, "En büyük cezayı alsınlar. Engelli raporuyla kurtulmasınlar. Yarın öbür gün deli raporu alıp çıkacaklar. Savunmasız çocuğu öldürdüler. Götürdüler canice katlettiler" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım