Menu
RSS

İmamoğlu’ndan ‘Akraba Torpili’ne Tepki: Taviz Yok, Gereği Derhal Yapılmalı

İmamoğlu’ndan ‘Akraba Torpili’ne Tepki: Taviz Yok, Gereği Derhal Yapılmalı

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, son günlerde gündeme gelen belediye ve iştiraklerine akraba alımına tepki göstererek “Burası eş, dost, akraba yeri değil. Gitsin marifetiyle başka yerde iş yapsın” dedi.

İzmir’in Torbalı ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı İsmail Uygur, oğlu Efe Uygur’u bir belediye şirketine genel müdür yardımcısı olarak atamış ve gelen tepkiler üstüne oğlunu görevden almıştı. İzmir’de Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan da

belediyeye ait şirketten ikinci maaş almasına yönelik eleştiriler üzerine maaşını bağışladığını açıklamıştı.

CHP sayısı git gide artan ‘torpil‘ haberlerinin üstüne belediye başkanlarının akrabalarını belediye ve iştiraklerinde görevlendirmemesi ve belediye başkanlarının ikinci bir maaş alamaması için yasa teklifi hazırladıklarını açıklamıştı.

‘Bu Konuda Taviz Yok’

Böyle bir durumda ‘derhal gereğinin yapılması gerektiğini’ kaydeden İmamoğlu, “Ben de aynı şeyi yapıyorsam benim partim de hesap soracak” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu konuda taviz yok. Öbür taraf 105 insan yapıyor, bizdeki beş insan yapıyor. Benim için farketmez. Benim beş arkadaşım o yanlışını düzeltecek. Derhal ‘Kusura bakmayın hemşehrilerim, bir hata olmuştur’ diyecek.

Bitti, bu kadar basit. Benim akrabalarım dün ziyaretime geldiler, köyden de gelenler vardı. Ağladılar gururdan ve gittiler ilişki bu kadar. Böyle bir düzeni yönetirsek topluma gerekli mesajları veririz.”

yukarı çık
0
Paylaşım