Menu
RSS
Antalya’da CHP’li Belediye Başkanları ve Adaylarından Sandığa Videolu Çağrı

Antalya’da CHP’li Belediye Başkanları ve Adayların…

Antalya’nın Büyükşehir Belediy...

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kenti Birlikte Yöneteceğiz

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kent…

CHP Konyaaltı Belediye Başkan ...

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

YSK'nın takvimine göre seçim y...

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manifestomuza Cevap Vermedi

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manif…

Mimarlar Odası Antalya Şubesi ...

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ...

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur Sofrasını Kendi Hazırladı

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur So…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Ezhel İlk Duruşmada Beraat Etti

Ezhel İlk Duruşmada Beraat Etti

Şarkılarında uyuşturucu maddeye özendirdiği iddiası hakkında 10 yıla  kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan rapçi Ezhel, bugün görülen davanın ilk duruşmasında beraat etti. Ezhel, şarkı sözünde uyuşturucuya özendirdiği iddiasını kabul etmeyerek,

"Geceler isimli parçamda gecelerin karanlığından, gizeminden bahsediyorum. Sanatsal, edebi bir  dille anlattım" dedi.  Hakim Atalay, "Suç işleme kastıyla hareket etmediğine inandım. Sanat eseri olduğunu düşünerek beraatine karar verdim" dedi. 

Aylık Gelirim 100 Bin Tl

İstanbul 44. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen  davanın ilk duruşmasına, Ezhel adı ile bilinen Sercan İpekçioğlu ve Avukatı Fuat Ekin katıldı. Ezhel'ii çok sayıda hayranı duruşma salonunun yetersizliği nedeni ile duruşma salonuna alınmadı.

Ezhel'in annesi Ulya Turgut ile yakınları ve gazeteciler duruşmayı takip etti.  Kimlik tespiti yapılan Ezhel, müzisyen olduğunu ve aylık gelirinin de 100 bin TL olduğunu söyledi. 

İddianamede dile getirilen suçlamalara yönelik savunmasını yapan Ezhel, hint keneviri ile çekilen ve sosyal medyada paylaşılan fotoğrafa ilişkin, "Ankara Kızılay'da arkadaşımın giyim dükkanı vardır.

Orada ufak bir yeşil alan var. Esrar bitkileri gördük, söktük ve elimde cep telefonu vardı, onunla fotoğraf çektim. Selahattin Özdemir'in bir şarkısının sözlerini yazarak fotoğrafı sosyal medyada paylaştım.

Muziplik olsun diye paylaştım" dedi.

'Suç İşleme Kastıyla Hareket Etmedim

Şarkı sözünde uyuşturucuya özendirmekle suçlanan Ezhel, "Geceler isimli parçamda ise gecelerin karanlığında, gizeminden bahsediyorum. Sanatsal, edebi bir dille anlattım. Türkiye'de çekilecek olan bir diziye müzik olarak yazdım.

Bu parçada uyuşturucu maddeye özendirmek kastım yoktur" dedi.

Hakim Dilber Atalay'ın, "Yarınımız yok" isimli parçasını hatırlatarak, bu parçadan bir kaç söz söylemesini istedi. Parçadan bir kaç söz söyleyen Ezhel, "Bu şarkıda ben uyuşturucunun zararlarını anlattım.

Kullanıldığı takdirde ölüme neden olduğu temasını işledim. Suç işlemek kastıyla hareket etmedim. Eserlerim hayal ürünüdür. Suçsuzum, beraatimi ve tahliyemi istiyorum" diye konuştu.

Hakim: Suç İşleme Kastıyla Hareket Etmediğine İnandım

Hakim Atalay, "Suç işleme kastıyla hareket etmediğine inandım. Sanat eseri olduğunu düşünerek beraatine karar verdim" dedi. 

Koridorda bekleyen hayranları, bu kararı alkışlarla karşıladı. 

'Yaşasın Tam Bağımsız Rap'

Dışarıda kısa bir açıklama yapan Ezhel'in annesi Ulya Turgut, dövmeyi sevmediği halde koluna oğlunun adını yazdığını belirterek, "Yaşasın tam bağımsız rap" dedi. 

Kız arkadaşı olduğunu söyleyen Ecem Güvenciler ise Ezhel'in sadece inandığı şeyi yaptığını belirterek, "Başardığımıza çok sevindim. Sanata özgürlük, sanatımızı engellemesinler" şeklinde konuştu.

Ezhel'in Avukatı Fuat Ekin ise, mahkemenin müvekkilinin suç işleme kastı ile hareket etmediğine kanaat getirerek beraatine karar verdiğini söyledi.

İddianameden

Şarkılarında uyuşturucu maddeyi özendirdiği ve hint keneviri ile fotoğraf çektirdiği gerekçesi ile 23 Mayıs 2018 tarihinde gözaltına alınan Sercan İpekçioğlu, aynı gün tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafında hazırlanan iddianamede, İpekçioğlu hakkında, "Uyuşturucu madde kullanımını özendirme" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istendi.

yukarı çık
0
Paylaşım