Menu
RSS

Cinnet Getiren Askerin Şehit Ettiği, 3 Er İçin Tören Yapıldı

Cinnet Getiren Askerin Şehit Ettiği, 3 Er İçin Tören Yapıldı

Manisa'nın Kula İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı'nda cinnet getiren Nedim Abeş'in MP5 makineli tabancayla koğuşa açtığı ateş sonucu şehit olan askerlerin İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemleri tamamlandı. Askerlerden İzmirli Onur Sünnüoğlu ve Bursalı Mümin Pınardağ'ın cenazeleri,

askeri tören için Manisa İl Jandarma Komutanlığı bahçesine getirildi. Şehitlerden yine İzmirli olan Hüseyin Tolga Hepgül'ün cenazesinin ise ailesinin talebi üzerine Manisa'ya getirilmediği öğrenildi.

Manisa'daki törene; Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, Manisa 1'inci Eğitim Tugay Komutanlığı'na vekaleten bakan Albay Güven Dere, İl Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç ilçe belediye başkanları, askerler ve vatandaşlar katıldı.

Onur Sünnüoğlu'nun annesi Gülçin Sünnüoğlu, oğlunun fotoğrafını defalarca öptü, tabutuna sarıldı. Kendisine getirilen sedyeye ise oturmadı. Sürekli oğlunun tabutunun başında, "Onur sana bu tabut yakışmadı" diye ağıtlar yakan Gülçin Sünnüoğlu, yürekleri dağladı.

Onur'un ablası Vildan Sünnüoğlu ise sinir krizi geçirdi, sağlık ekipleri müdahale etti. Baba Cihangir Sünnüoğlu da protokol üyelerince teskin edildi.

Bursalı Er Mümin Pınardağ'ın kalp hastası olan babası Adnan Pınardağ ile annesi Selma Pınardağ ise kente getirilmedi. Törene katılan eniştesi Hayrettin Bayram, Mümin Pınardağ'ın fotoğrafını tutarak töreni takip etti.

Yaşamına son veren kısa dönem er Nedim Abeş'in cenazesinin ise otopsinin ardından Diyarbakır'a gönderildiği belirtildi. Tören duaların okunmasının ardından sona erdi. Aileler otobüslerle evlerine gönderildi.

ŞEHİTLERİN EVLERİNE BAYRAK ASILDI

Şehit olan askerlerden Er Onur Sünnüoğlu'nun Bornova'nın Kemalpaşa Mahallesi'ndeki evi ile Er Hüseyin Tolga Hepgül'ün Konak ilçesi Ferahlı Mahallesi'ndeki evine Türk bayrakları asıldı.

Şehit Sünnüoğlu ile Hepgül'ün Gaziemir'deki Gülhane Camisi'nde yarın öğlende düzenlenecek askeri törenle son yolculuklarına uğurlanacakları belirtildi.

Mümin Pınardağ da yine yarın memleketi Bursa'da son yolculuğuna uğurlanacak.

yukarı çık
0
Paylaşım