Menu
RSS

Birleşik Kamu İş: Darbeler Laik, Demokratik Ve Modern Türkiye Cumhuriyeti’ne Karşıdır

Birleşik Kamu İş: Darbeler Laik, Demokratik Ve Modern Türkiye Cumhuriyeti’ne Karşıdır

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık yaptığı yazılı açıklamada hem 12 Eylül’ü hem de tüm darbeleri lanetleyerek darbeler laik, demokratik ve modern Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı olduğunu belirttti.

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık “12 Eylül’ün, karanlığının, baskısının, zulmünün, işkencesinin, hapishanelerinin ve ölümlerinin karanlık yıldönümü olduğunu belirterek üzerinden

40 yıl geçmesine rağmen yarattığı acıları ve yıkımların hala izlerinin devam ettiğini ifade etti.

Balık açıklamasında şunlara değindi:

“12 Eylül darbesiyle binlerce yurttaşımız gözaltına alınmış, görevlerinden el çektirilmiş sıkıyönetim mahkemelerinde yargılanmıştır. Darbeciler işkenceler ve idamlar ile topluma korku salmıştır.

12 Eylül gericiliği büyütmüş ve Tam Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdaş, özgürlükçü normlardan uzaklaştırmıştır. 12 Eylül darbesi, Grev ve Toplu Sözleşme haklarını yok etmiştir ve özgürlükleri daraltmıştır.

Türkiye’de siyasal İslam düzenin temelleri 12 Eylül darbesiyle atılmıştır. Bu darbe Türkiye Cumhuriyeti’ni siyasi, ekonomik ve toplumsal olarak değiştirmeyi amaçladığı için ABD ve NATO tarafından desteklenmiştir.

12 Eylül darbesiyle; demokratik haklar, sendikal haklar ve özgürlük fikirleri bastırıldı, gerici ve faşist düşüncelerin önü açıldı.

Ülkemizde yaşanan darbelerin asıl hedefi Türkiye Cumhuriyeti, demokrasisi,  Atatürk ilke ve devrimleridir. Darbeyle, Atatürk devrim ve ilkelerinin ve modern Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihsel kökleri değiştirilmek istendi. 

Türkiye Cumhuriyeti’nde dinsel içerikli öğretim programları ile nesiller yetiştirilmekte, Atatürk ilke ve devrimlerinden uzaklaşılmakta hatta Cumhuriyetin ve demokrasinin kazanımları ortadan kaldırılmakta ve gericilik büyütülmektedir.

Bugün darbenin Türkiye üzerinde bıraktığı derin izler her geçen gün daha iyi anlaşılmaktadır. Çağdaş laik, demokratik Cumhuriyetimizi ve sosyal hukuk devletini açıkça tehdit eder hale gelen cemaat, tarikat ve benzeri bütün yapılanmalar gün yüzüne çıkmıştır.

Ulusumuzun kurtarıcısı, çağdaş, laik, demokratik cumhuriyetimizin kurucusu, cumhuriyet devrimlerinin mimarı Mustafa Kemal Atatürk’e ve kurduğu laik Cumhuriyete sonuna kadar sahip çıkacağız.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; 12 Eylül karanlığına karşı modern Türkiye Cumhuriyeti’ne ve kazanımlarını sonsuza kadar koruyacağımızı ve her türlü darbeye karşı net ve kararlı bir tavır içerisinde olacağımızı belirtiyoruz”

yukarı çık
0
Paylaşım