Menu
RSS

Ak Parti Urfa Teşkilatında Liste Çatlağı

Ak Parti Urfa Teşkilatında Liste Çatlağı

Ak Parti’de milletvekili listesi kavgaları Urfa’da baş gösterdi. Birecik’ten başvuru yapan Mahmut Mirkelam ve destekçileri ilçe binasında listeye tepki gösterdi. Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı da “Birecik kimsenin aşireti değildir.

Bu tabloyla mı bu parti seçim kazanacak? Kimse alınan başarısızlığı teşkilatlara, halka, millete, belediye başkanlarına mal etmesin” dedi

Ak Parti’de milletvekili aday listesinin belirlenip teslim edilmesiyle birlikte çıkar kavgalarının örnekleri de görülmeye başladı.

Urfa’da 304 aday adayı listeye girebilmek için Ak Parti’ye başvuru yaptı. DHA’nın haberine göre; Birecik ilçesinden başvuru yapan Mahmut Mirkelam ve onu destekleyen bazı Ak Parti’liler, ilçe teşkilatında bir araya gelerek listeye tepki gösterdi.

Toplanan kalabalığı sakinleştirmek için binaya gelen Birecik Belediyesi’nin AKP’li başkanı Faruk Pınarbaşı, grubun tepkisinde haklı olduğunu, Mirkelam’ın aday olamaması durumunun partiye oy kaybettireceğini söyledi.

“Gözler Kör, Kulaklar Sağır Ama Birecik Kimsenin Aşireti Değildir”

Partileri zarar görmesin diye grubun tepkisini yumuşatmaya çalıştığını ancak itirazlarını dillendirmeyi sürdüreceklerini belirten Pınarbaşı sözlerini şöyle sürdürdü:

Kabul etmediğimiz konu 7 Haziran, 1 Kasım ve 24 Haziran seçimlerinde Birecik gibi 100 bin nüfusu olan bir ilçeye aday verilmemiş olması. Ahmet Eşref Fakıbaba, Bireciklidir ama aday olarak Birecik’e hitap ediyor denilemez.

Birecik’in her seferinde görmemezlikten gelinmesi saygısızlıktır. Hâlâ bazılarının gözleri kör, kulakları sağır. Birecik kimsenin vesayeti altında değil, kimsenin aşireti de değildir.

“Gereken Yanıtı Alacaklar, Kimse Başarısızlığı Teşkilata, Millete Kesmesin”

Aday listesinde birkaç istisna dışında kimsenin adını bilmediklerini, siyasetin içinde yer almayan isimlerin listeye yerleştirildiğini ifade eden Pınarbaşı, “Bunun muhatabı olan kişiler de gerektiği yerde cevaplarını alacaklardır” dedi.

Pınarbaşı şöyle devam etti:

“Hani söz milletindi? Nerede bu ‘söz milletin’? Hangi milletin yansıması o listede var?

Bir aileden üç aday, Buğday Pazarı’nda ortağı olan kişi aday, Belsan’da çalışan bir kişi aday, belediyede çalışan bir bürokrat aday. Bu tabloyla mı bu parti seçim kazanacak?

Bu rahatsızlık sadece Birecik’te değil, Viranşehir’de de var, Hilvan’da da var, Siverek’te de var, Urfa’da da var, Harran’da da var. Kimse alınan başarısızlığı teşkilatlara, halka, millete, belediye başkanlarına mal etmesin.”

yukarı çık
0
Paylaşım