Menu
RSS

23 Yıl Önce Çalınan Motosikletine Ceza Geldi!

23 Yıl Önce Çalınan Motosikletine Ceza Geldi!

Adana’da, 23 yıl önce satın aldığı motosikleti çalınan ancak Almanya’ya döneceği için durumu önemsemeyen gurbetçi, yıllar sonra gelen trafik cezasıyla İstanbul’da olduğunu tahmin ettiği aracın yasadışı işlerde de kullanılabileceği endişesiyle polise başvurdu.

Eşi ile 1970 yılında Almanya’ya çalışmaya giden biçerdöver operatörü Mustafa Göncel (83), 1994’te tatil için memleketi Adana’ya geldi.

Göncel’in burada gezmek için aldığı 01 EE 986 plakalı motosikleti, 3 ay sonra Seyhan ilçesi Yeşilyurt Mahallesi’ndeki evinin önünden çalındı. Almanya’ya döneceği için durumu önemsemeyen Göncel, çalışmak için yeniden yurt dışına gitti.

Almanya’dan 1995’te kesin dönüş yapan Göncel, geçtiğimiz 4 Temmuz’da adına tescilli motosikletle ilgili Karayolları Otoyol Bakım İşletme Şefliğinden 52 lira 25 kuruş para cezası gelince şoke oldu.

Motosikletinin çalındığını hatırlayan Göncel, aracına, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden 1 Eylül 2016’da ücret ödemeden geçiş yapıldığı için ceza geldiğini öğrenince tedirginlik yaşadı. Motosikletin yasa dışı işlerde de kullanılabileceğinden endişe eden Göncel, para cezasını ödedikten sonra 23 yıl önce çalınan aracı için Bağlar Polis Merkezine müracaat etti.

‘İnanılacak Gibi Değil’

O yıllarda hırsızlık olayının peşine düşmediklerini belirten Göncel, şunları söyledi: “İhmal ettik, başımıza bu geldi. Para cezasını ödedim, başımıza daha büyük iş açılmasın diye polise başvurdum.

Polis ekipleri de ‘Biz size bir gelişme olursa bildiririz’ dedi. 23 yıl geçmiş nasıl böyle bir şey oluyor anlamadım. Adana plakalı motosiklet, İstanbul’da ne yapıyor? Bize böyle bir ceza nasıl geliyor, inanılacak gibi değil. İlk defa böyle bir olayla karşılaşıyoruz.”

yukarı çık
0
Paylaşım