Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Red Bull Sporcusu Arslan: ‘Yörüklerin İzinde, Torosların Zirvesinde’

Red Bull Sporcusu Arslan: ‘Yörüklerin İzinde, Torosların Zirvesinde’

Türkiye’nin en dikkat çeken maratonlarından Alanya Ultra Trail’in ikincisi 24 Mart’ta düzenlenecek. Red Bull sporcusu, milli atlet Ahmet Arslan’ın organizasyonunu üstlendiği yarış, ‘Yörüklerin izinde, Torosların zirvesinde’ sloganıyla zorlu bir maratondan öte

bir kültürü ve şehri de simgeliyor. Arslan, “Alanya Ultra Trail sadece bir koşu yarışı değil, farklı tarzda bir şehir gezisi olma özelliğine de sahip” açıklamasını yaptı.

Bu yıl ikincisi düzenlenecek Alanya Ultra Trail’de sporcular zorlu maratonda sadece yarışmakla kalmayıp bölgenin tarihsel dokuya sahip olan birçok noktasına ayak basacaklar.

Maraton, şehrin simgelerinden Kızılkule’de başlayıp, Alanya Kalesi’nin surlarını, Damlataş Mağarası’nı, muz bahçelerini geride bıraktıktan sonra Toroslar’ın zirvesine kadar uzanacak. Ayrıca etkinlik gününde farklı seviyelere hitap edecek Taurus Dağ Maratonu,

Keykubat Dağ Koşusu ve Alaiye Halk Koşusu da yapılacak.

Yarışın organizatörlüğünü üstlenen Red Bull sporcusu, milli atlet Ahmet Arslan “Yarış parkurlarını hazırlarken, sporcuları hem zorlu parkurlardan koşturmayı hem de zorlu parkurların içerisine bu tarihi ve doğal zenginlikleri dahil etmeyi amaçladık.

Sporcular önceki yarış sırasında, Alanya Deniz Feneri’ni, Kızıl Kule’yi, Alanya Kalesi’ni, muz bahçelerini, kervan yollarını, Cleopatra Plajı’nı, Alanya Tersanesi’ni gördüler.

Ayrıca aynı yarış içerisinde hem kumsaldan hem kar üzerinden koştular, yarış bitiminde denize girip güneşlenebildiler. Dünyanın çok az yerinde tüm bunları birlikte yapabilme imkânınız olabilir” dedi

‘Alanya Dünyada Marka Olabilecek Bir Potansiyele Sahip’

4-5 yıldır Alanya’da bir ultra trail yarışı organize etme fikri olduğunu fakat kendi spor kariyerine daha çok zaman ayırmak için bu düşünceyi sürekli ertelediğini söyleyen ‘Dağların Arslan’ı lakaplı sporcu, “2016 yılı ortalarında Alanya Ultra Trail için harekete geçtik

ve 2017 yılının Mart ayında ilk organizasyonumuzu gerçekleştirdik. Bölgenin bu disiplin için çok iyi bir altyapıya sahip olduğunu görebiliyordum. Alanya ve Toros Dağları trail koşular için Avrupa’da ve dünyada marka olabilecek potansiyele sahip.

Ayrıca kendi antrenmanlarımı yaparken koşmaktan zevk aldığım, hayran kaldığım patikaları başka sporcuların da görmesini, bu harika parkurlarda koşmalarını istiyordum” açıklamasını yaptı.

Alanya Ultra’nın esin kaynağının ‘yazın dağ zirveleri aşılarak yüksek yaylalarda, kışın sahillere doğru inilen bir yaşam biçimine sahip olan göçebeler’ olduğunu belirten milli atlet, 'Yörüklerin İzinde Torosların Zirvesinde' sloganıyla da bu sahiplenmeyi pekiştirmek istediklerini kaydetti.

Ahmet Arslan, “Bir koşucu olarak, sence bu spora gönül vermiş biri neden Alanya Ultra Maratonu’na katılmalı?” sorusunu ise “Sporcular Alanya Ultra Trail’de yarışırken aynı zamanda şehri keşfedecekler.

Yüksek standartlardaki parkurlar, yarış içerisinde sporcuların kendileri ile ve rakipleri ile olan mücadelesini en üst seviyeye çıkaracak.

Dolayısıyla Alanya Ultra Trail içerisinde; rekabet, mücadele, tarihi ve doğal güzellikler, uygun konaklama ve ulaşım maliyetleri, koşmak için ideal hava sıcaklığı gibi birçok olumlu unsur barındırıyor” şeklinde cevaplandırdı.

yukarı çık
0
Paylaşım