Menu
RSS

Manavgat Güreşleri’nde Serhat Gökmen Başpehlivan Oldu

Manavgat Güreşleri’nde Serhat Gökmen Başpehlivan Oldu

Antalya Manavgat Belediyesi 6’ncı Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde Serhat Gökmen başpehlivan oldu. Manavgat Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri Atatürk Stadı’nda yapıldı. 60’ı başpehlivan olmak üzere değişik kategorilerde

700 pehlivanın katıldığı güreşleri, CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP Antalya milletvekilleri Niyazi Nefi Kara ve Mustafa Akaydın, Ak Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Kaymakam Nazmi Günlü ve diğer protokol üyeleriyle çok sayıda güreş sever izledi.

Başpehlivanların ay yıldızlı tişörtlerle er meydanına çıktığı güreşlerde kura çekimi ve açılış seremonisinin ardından büyük bir Türk Bayrağı sahada dolaştırıldı.

Manavgat Belediye Başkanı CHP’li Şükrü Sözen, güreşlerin Türk milletinin ata sporu olduğunu ve unutturulmaması gerektiğini söyledi.

6’NCI DEFA AĞA OLDU

Ağalık için yapılan açık arttırmaya mevcut ağa Hasan Özden’le birlikte 8 aday daha katıldı. 6’ncı defa ağa olan Hasan Özden, cazgırın ve seyircilerin isteğiyle ağalık ücretini 257 bin liraya yükseltti. Güreş ağası ayrıca jandarma, emniyet ve Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu’na da 50’şer bin TL bağışta bulundu.

BAŞPEHLİVANLIK UZATMADA BELLİ OLDU

Başpehlivanlık güreşlerinde rakiplerini yenen Serhat Gökmen ve İsmail Koç finalde karşı karşıya geldi. Normal süresi içinde iki güreşçi birbirine üstünlük sağlayamayınca 1 dakikalık uzatmaya giden güreşte rakibinden puan almayı başaran Serhat Gökmen başpehlivanlığı kazandı.

Başpehlivanlık güreşlerinde dereceye giren güreşçilere kupa ve madalyalarını Başkan Şükrü Sözen ve güreş ağası Hasan Özden verdi.

Güreşlerde başaltı kategorisinde birinciliği Mustafa Seçim’i finalde yenen Furkan Durmuş Altın kazandı.

yukarı çık
0
Paylaşım