Menu
RSS

Antalya’da İşitme Engelliler Türkiye Şampiyonası Başladı

Antalya’da İşitme Engelliler Türkiye Şampiyonası Başladı

2015-2016 Öğretim Yılı İşitme Engelliler Okullar arası Türkiye Şampiyonası başladı. 04-08 Mart 2016 tarihleri arasında Zeytinköy Atletizm tesislerinde gerçekleşen İşitme Engelliler Okullar Türkiye Şampiyonasının açılış seremonisine;

22 ve 23. Dönem İstanbul Milletvekili, Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva ve Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç.Dr.Burhanettin Hacıcaferoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Tevke  okul idarecileri, işitme engelli sporcular ve aileleri katıldı.

Basketbol, Atletizm, Masa Tenisi, Voleybol, Futbol branşlarında yapılan İşitme Engelliler Okullar Türkiye Şampiyonasına 23 İl, 23 okul 300 sporcu katılıyor. Dereceye giren sporcular Türkiye şampiyonasına gitmeye hak kazanacak.

22 ve 23. Dönem İstanbul Milletvekili, Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, “Engelli sporcuların Avrupa’da ve ülkemizde büyük başarılar elde etiklerini engelli spor tarihine isimlerini altın harflerle yazdıklarını” söyledi.

Ayrıca Ayva, “Sporun barış ve kardeşlikte birleştirici gücü olduğunu ve engelli ve engelsiz birey arasında artık hiçbir engellerin kalmadığını” belirtti.

Her engellinin yapacağı bir spor dalı var

Her engellinin yapabileceği bir spor branşı olduğuna değinen Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç.Dr.Burhanettin Hacıcaferoğlu, “Engelli bireylerin düzenlenen müsabakalarda önemli başarılar elde ettiklerini, artık engellerin sporla aşıldığını” belirtti. Türkiye’nin her yerinden katılan sporculara, antrenörlere başarılar diledi.

Açılış seremonisinde Kepez İşitme Engelliler ortaokulu öğrencilerinin işaret diliyle okuduğu İstiklal marşı büyük beğeni topladı. Açılış seremonisi toplu resim çekimi ardından sona erdi.

yukarı çık
0
Paylaşım