Menu
RSS

Antalya’da Beşiktaş Otobüsüne Taşlı Saldırıya Soruşturma

Antalya’da Beşiktaş Otobüsüne Taşlı Saldırıya Soruşturma

Antalyaspor Kulübü, dün oynanan karşılaşmadan sonra Beşiktaş kafilesini taşıyan otobüse yapılan taşlı saldırıyı kınadı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı ise olayla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu.

Antalyaspor Kulübü'nden yapılan yazılı açıklamada, Antalyaspor ve Beşiktaş'ın Spor Toto Süper Lig'in 25'inci haftasında karşılaştığı hatırlatıldı. Karşılaşma sonrasında Beşiktaş kafilesini taşıyan otobüse taşla saldırıldığının belirtildiği açıklamada, yaşanan olayın şiddetle kınandığı vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"19 Mart Pazar günü oynanan Antalyaspor- Beşiktaş futbol karşılaşması sonrası Beşiktaş Spor Kulübü Futbol kafilesini taşıyan otobüsün Antalya Havalimanı'na giderken kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce taşlandığı, bu eylem sebebiyle takım otobüsünün sağ yan arka dış camının kırıldığı haberini aldık.

Bu hareketi şiddetle kınadığımızı ifade etmek isteriz. Eylemi gerçekleştiren kişi ya da kişilerin bulunması için başlatılan soruşturmanın takipçisi olacağız. Bu vesileyle Beşiktaş Spor Kulübü'ne geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Antalyaspor Kulübü olarak sporun kardeşlik ve barış ruhuna uygun yapılması gerektiğine inanıyoruz. Sporun içine şiddet ve saldırganlık girince centilmenlik ruhunun kaybolacağı görüşündeyiz.

Bu tip davranışların sporda kardeşlik ve barış ruhuna uygun olmadığı ve fair- play duruşuna aykırı olduğu kanaatindeyiz. Türk futbolunun tüm paydaşlarını bir kez daha sağduyu ve fair-play'e davet eder, sporda bu tip olayların yaşanmamasını dileriz."

Savcılık Soruşturma Başlattı

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı da olayla ilgili soruşturma başlattığını açıkladı. Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi:

"Oynanan müsabaka sonrası Beşiktaş profesyonel futbol kafilesini taşıyan 34 JK 003 plakalı otobüs Antalya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından görevlendirilen ekiplerin korumasında Dumlupınar ve Gazi bulvarları üzerinden havalimanına intikal için saat 21.25 sıralarında stadyumdan hareket etti.

Otobüs Bayındır Mahallesi Gazi Bulvarı'nda seyir halindeyken eşkal ve kimlik tespit çalışması devam eden şüphelinin taşlı saldırısına uğradı. Eylem neticesinde herhangi bir yaralanma meydana gelmemiş olup, yapılan inceleme safhasında otobüsün iç camında herhangi bir hasar meydana gelmediği, otobüsün çift katlı sağ yan arka dış camının kırıldığı tespit edilmiştir.

Olayla ilgili başlatılan adli tahkikat kapsamında, otobüs sürücüsü T.V. ifadesinde özetle, 'aracında maddi hasar meydana geldiğini, olayı gerçekleştiren şüpheli veya şüphelilerden davacı ve şikayetçi olduğunu' beyan etmiştir."

Yedi Kişi Hakkında İşlem Başlatıldı

Savcılık açıklamasında Beşiktaş taraftarlarını taşıyan otobüslere yönelik de taşlı saldırı olduğuna değinildi.

Açıklamada, "Taraftar otobüsüne yapılan saldırıya karıştığı iddia edilen 3 şüpheli, usulsüz seyirci girişi yaptığı tespit edilen 2 şüpheli, yasak alanlara girdiği tespit edilen 1 şüpheli ve görevli memurlara hakaret eden 1 şüpheli olmak üzere toplam 7 şüpheli hakkında 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında adli soruşturma başlatılmıştır.

Cumhuriyet Başsavcılımız tarafından yapılan soruşturmalar devam etmekte olup, soruşturmaların safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verilecek" denildi.

yukarı çık
0
Paylaşım