Menu
RSS

Oktay Vural'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı: Leyla Zana ile görüşmeyin

  • Yazan 
Oktay Vural'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı: Leyla Zana ile görüşmeyin

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, partisinin haftalık grup toplantısında yaptığı konuşmada Erdoğan'a seslenerek, "Gelin sözünüzde durun ve Leyla Zana ile görüşmeyin" dedi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, partisinin haftalık grup toplantısında konuşma yaptı. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural terörle mücadelenin önemine vurgu yaparken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Leyla Zana ile görüşmemesi için çağrıda bulundu.

Vural, "Türk milleti dememek için yemin etmeyen kişiyle ne konuşacaksınız? Sayın Cumhurbaşkanı'na sesleniyorum. Gelin sözünüzde durun ve bunlarla görüşmeyin. Terör örgütü uzantılarıyla görüşmeyin. PKK bölücü, aşağılık bir terör örgütüdür." dedi.

Oktay Vural MHP Grup Toplantısı Konuşması

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın konuşmasından satır başları;

TERÖRLE MÜCADELE

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geldiği durumdan memnuniyet duydum. Keşke 7 Haziran'a kadar terör örgütlerinin gerçek yüzünü görmediğini, kimlerin terör örgütünü görmedini de açık yüreklilikle paylaşsaydı. Çözüm süreci bataklığına saplanmış olduğumuz gerçeğinide görmüş olmasını temenni ederim.

"Terör örgütüne karşı yürütülen mücadele muhakkak başarıya ulaşacaktır. Buna inancımız tamdır ancak yeter ki devletimizi yönetenler yine gaflete kapılmasın. Vatandaşımızın akrebin elini soktuğunu biliyor da, bu akrebi kim soktu, kim korudu? Analar ağlamasın diyerek İmralı'daki akreple görüşmeleri başlatan kimdi? PKK'yı aklayanlar kimin yandaş yazarıydı? PKK'nın şehirlere dolmasına göz yumarken bu akrebin milleti sokacağı bilinmiyor muydu? Bugüne kadar PKK'yla görüşerek, terörü cesaretlendiren kim? Oslo İmralı'da yol hatirasını milletimize baldıran zehiri gibi içiren kimdi? İmralı'daki akrebe elini uzatan kim? Öcalan'ın mesajı bizim düşüncelerimizdir diyenler kimin bakanlarıydı? PKK Kürdistan için silah kullanabilir diyen kimin vekiliydi?Terör örgütünü muhatap alarak, terörü meşrulaştıran kim? Askeri kışlasına, polisi binasına mahkum ederken, teröriste sokakları belediyeleri terkeden kim?

"TÜRK MİLLETİ DEMEYİ REDDEDEN BİRİYLE CUMHURBAŞKANI NE KONUŞABİLİR?"

Dolaba koyduğunuz çözümü alınız çöp kutusuna atınız. Terörle mücadele akamete uğramadan devam etmelidir. Sayın Cumhurbaşkanı'nın 20 Ocak'ta terör örgütü uzantılarla asla görüşmem dedikten sonra, Leyla Zana'yı kabul edecek olması, çözüm sürecinin ısıtılma çabaları olduğunu biliyoruz. Türk milleti dememek için yemin etmeyen kişiyle ne konuşacaksınız? Sayın Cumhurbaşkanı'na sesleniyorum. Gelin sözünüzde durun ve bunlarla görüşmeyin. Terör örgütü uzantılarıyla görüşmeyin. PKK bölücü, aşağılık bir terör örgütüdür.

AKADEMİSYENLERİN BİLDİRİSİ

Barış gibi ilkeleri terörü temiz gibi göstermek isteyenler insalık değerlerini katlediyorlar. Sözde akademisyenlere koyduğunuz tepkilere karşı verilen diğer tepki bildirilerine de desteğinizi açıklamalısınız. Bizler bu bildirinin altına imzamızı atıyoruz, sizler ne yapacaksınız? Terör sadece bir araçtır. Hedefte Türkiye'nin birliği ve bütünlüğü vardır.

Milletimizi bugünlerde naçar bırakan bu amansız saldırılara karşı koyacak en büyük güç MHP'dir. Biz de başka başkentlerden değil, Ankara'dan yalnız TBMM'den direktif aldık ve yine aynı şekilde yolumuza devam ediyoruz.

"TÜRKİYE'DE KÜRDİSTAN DİYE BİR YER YOKTUR VE OLMAYACAKTIR"

ABD Başkan Yardımcısı Biden'ın görüşme talebini toplantıya katılanlar, toplantının içeri nedeniyle reddettik. Böyle bir toplantıyı MHP'nin duruşuna uygun olmadığını dile getirdik. Eğer Biden ile görüşmüş olsaydık, kendisine terörle mücadelede Türkiye'nin yanında olduğunu söyleyen bir ülkenin PYD'ye silah vermesi müttefikliğin bir göstergesi midir? Eğer Biden ile görüşmüş olsaydım, Türkiye'nin Başika'da ne işi var diyenlerin Irak'ta ne işi olduğunu sorardım. Biden'a şunu söylerdim; Türkiye'de Kürdistan diye bir yer yoktur ve olmayacaktır. Böyle bir yuvarlak masadan Türkiye'nin hayrına ne çıkabilir? Çözüm sürecinin devamı için çöpçatanlığa soyunmuştur. Biden'ın arabulucuğuyla derin dondurucudan çıkarıldı.

"BU TOPRAKLARDA KÜRDİSTAN GİBİ BİR UCUBENİN KURULMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

PYD'nin terör örgütü olmadığını ifade etmiştir. Biden Türkiye'nin nasıl bir anayasa yapacağını söylemiştir. Başkanlık ve özerklik masallarının eskizleri yapılmıştır. Yabancı bir devlet adamı sizin yapılanmanızı anlatıyor, PYD'yi savunuyor hiçbir itiraz olmuyor. Hiçbir yetkili Kürdistan diye bir yer yoktur diyemiyor. Bu yeniden çözüm masasına oturmak için yapılan antremanlardır. Bu topraklarda Kürdistan gibi bir ucubenin kurulmasına izin vermeyeceğiz, o paçavranın dalgalanmasına izin vermeyeceğiz.

BAŞKANLIK SİSTEMİ AÇIKLAMASI

Parlamenter demokratik sistem içinde doğru bir sistem olarak kabul edilmeli ve gerekli düzenlemeler bu sistemler içinde yapılmalıdır. Bütün partilere çağrımız, Başkanlık Sistemi yerine daha tecrübeli olduğumuz parlamenter sistem içinde daha iyi bir anayasa ile geliştirerek devam edelim. Bu kapsamda yapılacak olan anayasa görüşmelerinde görevli arkadaşlarıma başarılar diliyorum.

yukarı çık
0
Paylaşım