Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağlığım, Hakkımdır!"

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağl…

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçi...

Prev Next

Kumluca CHP: Yörük Göçünde Tankın, Topun Ne İşi Var?

Kumluca CHP: Yörük Göçünde Tankın, Topun Ne İşi Var?

CHP Kumluca İlçe Başkanı Kemal Bilal Öner, Kumluca Belediyesi tarafından düzenlenen 18. Tarım Şenlikleri kapsamında Yörüklerin göçü sırasında tankın, topun yer almasını şov olarak niteledi. Kumluca Belediye Başkanının şov yerine üreticilerin geçimini

iyileştirecek tarım politikalarını öne çıkarması gerektiğini söyleyen Öner, böyle bir şenliğin düzenlemesinin oldukça güzel olduğunu da sözlerine ekledi.

Öner konu hakkında şunları söyledi;

“Kumluca Belediyesi bu yıl 18.tarım şenliklerini düzenledi. Bu şenlikler kapsamında konserler, güreşler ve değişik yarışmalar organize etti.

Bu etkinliğin düzenlenmesindeki asıl sebep Kumluca’nın tarihidir. Kumluca göçebe hayatı yaşayan çeşitli Yörük boylarının Kumluca’ya yerleşmesi sonucu bir yerleşim merkezi olmuştur. Bu amaçla Yörük kültürünün tanınması ve yaşatılması amacı ile tarım şenliklerinde Yörük göçü etkinliği yapılmıştır. Buraya kadar her şey güzel, bu etkinliği bu amaç doğrultusunda düzenleyenlere ve katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum.

Yörük göçünde tankın, topun ne işi var?

Ancak Yörük yaşamının, Yörük adetlerinin tanıtılması ve sürdürülmesi ile hiçbir ilgisi, alakası olmayan, tankın, topun Yörük göçünde yer alması abesle iştigaldir.

Yıllardır Kumluca’yı tarımın başkenti ilan eden Kumluca Belediye Başkanı Sayın Çetinkaya’dan sadece şov değil tarımın başkenti ilan ettiği Kumluca’da yaşayan çiftçilerimizin alın terinin karşılığını alacakları politikalar üretmesini ve çiftçilerimizin hayat standartlarını yükseltecek çalışmalar yapmasını bekliyoruz.

Çiftçiler AKP’nin yanlış politikaları nedeniyle mağdur oldular

Kumlucalı çiftçilerimiz AKP hükümetinin yanlış dış politikalarından dolayı mağdur olmuşlardır. Batı Akdeniz İhracatçılar Birliğinin domates ihracatının yıllık raporuna baktığımızda;

– 2013 de 179.823.305 $ toplam domates ihracatımızın 115.351.329 $ Rusya’ya

– 2014 de 176.497.928 $ toplam domates ihracatımızın 94.509.910 $ Rusya’ya

– 2015 de 167.398.069 $ toplam domates ihracatımızın 114.524.900 $ Rusya’ya

– 2016 da 93.187.106 $ toplam domates ihracatımızdan 0$ (sıfır) Rusya’ya ihracat gerçekleşmiştir.

– 2017 yılının ilk dört ayında Rusya’ya domates ihracatı yapılamamıştır.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Soçi’ deki görüşmesinden sonra Türkiye buğday, ham ay çiçek yağı, mısır, küspe, pirinç ve bezelyenin vergisiz olarak Rusya’dan Türkiye’ye ihraç edilmesini kabul etti.

Domates dışında tarım ürünlerindeki tüm yaptırımların kaldırılması konusunda tam anlaşmaya varıldığı açıklandı. Putin: ”Ben Türk çiftçisini değil, kendi çiftçimi korurum” derken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, domates yasağına karşı buğday kozunu bile kullanamadı.

Kumluca’yı Tarımın Başkenti ilan eden Belediye Başkanı Sayın Çetinkaya’dan domates üreticisine kapısını kapatan Rusya pazarına karşı 115 milyon dolarlık alternatif pazar bulmasını bekliyoruz.

Kumluca’ya Tarım Şenlikleri yanında bu şenliğin konusu olan çiftçiyi koruyan politikalar üreten belediye başkanlarına ihtiyaç var. Bize sadece şov değil aynı zaman icraat yapan belediye başkanı lazım.

Bize şov değil, icraat lazım

Kumluca’ya biber fiyatları yükselince enflasyonu düşürmek için biberde hormon var diye yandaş medya televizyon programlarında yalan haber yapanlara karşı reytingi yüksek televizyon programlarına çıkarak çiftçisini savunan belediye başkanına ihtiyaç var.

İktidar Partisinin taraflı cumhurbaşkanının çözemediği domates ihracatına Sayın Çetinkaya’nın Partisinin Genel başkanı olan Cumhurbaşkanına çözüm önerisi götürebilecek mi acaba? Bize sadece partisinin çıkarları doğrultusunda değil, halkının çıkarları doğrultusunda çalışan belediye başkanı lazım.

Bize şov değil, icraat lazım”

yukarı çık
0
Paylaşım