Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağlığım, Hakkımdır!"

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağl…

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçi...

Prev Next

Devrim Kök’ten Sert Yanıt

Devrim Kök’ten Sert Yanıt

PM Üyesi Antalya Milletvekili Devrim Kök İl Disiplin Kurulu üyelerine baskı yaptığı iddialarına sert yanıt verdi. Kök, sosyal paylaşım hesabından yaptığı açıklamada, “ne İl Disiplin kurulu başkanımızı nede her hangi bir disiplin kurulu üyemizi verecekleri kararlarla ilgili hiçbir yönlendirmede bulunmadım” dedi.

Hatırlanacağı gibi CHP İl Başkanı Semih Esen’in Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde grup kararına uymadıkları nedeniyle tedbirli olarak il disiplin Kuruluna sevk ettiği iki ismin sadece uyarı cezası alması sonrasında gözlerin PM Üyesi Antalya Milletvekili Devrim Kök’e çevrilmişti.

Kök’ün açıklaması şöyle:

Son birkaç gündür şahsımla alakalı Antalya İl Disiplin Kurulumuzun aldığı kararla ilgili bir takım etki ve yönlendirmeler de bulunduğuma dair basında çıkan haberleri büyük bir üzüntü ve şaşkınlıkla izlemekteyim.

20 yıldır CHP’nin her kademesinde görev yapmış halen PM üyesi ve Antalya Milletvekili olan bir kardeşiniz olarak bu ithamların ve asılsız iddiaların hiçbirini kabul etmem mümkün değildir. Zaten doğruda değildir.

Kaldı ki, İl Başkanlığı yaptığım dönemde bile sosyal medya üzerinden şahsıma yönelik ağır hakaretlerde bulunan bir takım arkadaşların dosyaları İl Disiplin kurulunda incelenirken bile ne İl Disiplin kurulu başkanımızı nede her hangi bir disiplin kurulu üyemizi verecekleri kararlarla ilgili hiçbir yönlendirmede bulunmadım.

Hiçbir etkim de olmamıştır. Hatta bu dosya YDK'dan ceza almadan dönmesine rağmen İl Başkanı olarak partimi kamuoyunda boş yere tartıştırmamak için verilen kararlara itiraz bile etmedim.

Antalya’da Son yaşanan olaylarla ilgili olarak Antalya İl Disiplin Kurulumuzun aldığı kararlara taraf olmayı bırakın yönlendirme de dahi bulunmam mümkün değildir. İl Disiplin Kurulumuz kişilerin siyasi istikbal, gelecek ve beklentilerine göre değil, parti program ve tüzüğümüze göre kararlarını alır.

Kaldı ki, partimizin Disiplin Kurulu, ömrünü ve siyasi hayatını CHP'ye hizmet etmekle geçirmiş, parti ahlakı ve hukukunu çok iyi bilen arkadaşlarımızdan oluşmuştur.

Zaten daha birkaç ay önce yapılan Antalya İl Kongresinde, Sayın İl Başkanımız da öyle düşünmüş olacak ki Disiplin Kurulu listesini hazırlarken bu arkadaşlarımızı değerlendirmiştir.

Aynı şekilde, Döşemealtı Belediye Başkanımız Sayın Turgay Genç'de 20 yıldır CHP'nin her kademesinde görev yapmış, bedel ödemiş parti olarak zayıf olduğumuz bir bölgede % 46 oyla seçilmiş, halen de görevini başarıyla sürdüren bir Belediye Başkanımız ve arkadaşımızdır.

Kamuoyu önünde partimizin aldığı kararların tartışmaya açılması, yıpratılması her partilimizi üzdüğü gibi şahsımı da çok üzmektedir.

Yapmamız gereken hep beraber, tüm kurumlarıyla CHP ailesi olarak el ele verip ülkemizi içinde bulunduğu bu karanlık tablodan kurtarmak için var gücümüzle çalışacağız. Parti içi tartışmalarımızı aile içinde özgürce yapacağız, ancak partimizin dışarıda tartışılmasına asla izin vermeyeceğiz.

yukarı çık
0
Paylaşım