Menu
RSS

Davutoğlu'nun Son AK Parti Grubu Konuşması

  • Yazan 
Davutoğlu'nun Son AK Parti Grubu Konuşması

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Cenevre'de toplanacak Suriye Konferansı'yla ilgili kritik mesajlar veren Davutoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na sert çıktı... Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, konuşması öncesinde farklı partideki belediye başkanlarının AK Parti'ye katılımı nedeniyle o isimlere parti rozeti taktı.

Konuşmasının başında hayatlarını kaybeden Mustafa Koç, Kamer Genç ve Ergüder Yoldaş'ın isimlerini anarak başlayan Ahmet Davutoğlu, Cenevre'de toplanacak Suriye Konferansı ile ilgili net mesaj verdi. Davutoğlu, 'Bizim Suriye'de Kürtlere ön yargılı bir tutumda olduğumuz maksatlı bir şekilde ifade ediliyor. Biz Suriye'de Kürtlerin, Türklerin, Arapların, Nusayrilerin o masada olmasını istiyoruz. Kürtlerin masada olması bir zorunluluktur ama Kürtlere zulmeden PYD ve YPG'nin o masada olması asla kabul edilemez. PYD'yi bir yere oturatacaksanız onu rejimin yanına oturtabilirsiniz. PYD, Suriye'deki haklı mücadeleyi gölgeleyemez. suriye halkı hiç bir zaman yalnız olmamıştır, yalnız kalmayacaktır. ' dedi.

Başbakan Davutoğlu Ak Parti Grup Toplantısı Konuşması

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarının satır başları:

Sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Allah'ın selamı üzerinize olsun. Bu hafta kaybettiğimiz iş adamımız sayın Mustafa Koç'a Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Öte yandan Sayın Kamer Genç ve Ergüder Yoldaş'a Allah'tan rahmet diliyorum.

Geçirdiği ameliyat nedeniyle MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'ye geçmişolsun mesajımı tekrarlamak istiyorum.

Geçtiğimiz hafta da yoğun toplantıların ve ziyaretlerin gerçekleştiği bir hafta oldu.

TÜRKİYE KÜRESEL BİR AKTÖRDÜR

Londra'da Cameron ile görüştük. İngiltere ile mevcut kaygılarımızın müşterek olduğunu gördük. BM'nin tarihinde ilk defa tertip edilen Dünya İnsani Zirvesi 23-24 Mayıs'ta inşaallah İstanbul'da gerçekleştirilecektir. Kimin insani bir meselesi varsa o İstanbul'a gelecek ve o sorunları çözülecek.

İster enerji gibi dünya ekonomisini ilgilendiren meseleler olsun. Artık bunların hepsi Türkiye'de gerçekleşiyor. Küresel ve bölgesel ülkelerin meseleleri Türkiye'de masaya yatırılıyor. Türkiye küresel bir aktördür.

Kıbrıs'ta önümüzde fırsatların olduğunu kendisiyle de paylaştıım.

Ardından Davos'a geçtim. Ülkemizin küresel ekonomi hakkındaki fikrini dünyaya duyurduk. Türkiye'ye karşı çok büyük bir güven unsuru oluşmuş durumda. Bunda 1 Kasım zaferinin çok büyük katkısı var.

ATATÜRK HAVALİMANI 3. SIRAYA YÜKSELDİ

Atatürk Havalimanı Avrupa'da en fazla yolcu ağırlayan 3. havalimanı oldu. 3. havalimanı açıldığında sadece Avrupa'da değil dünyada belirli bir noktaya gelecektir. Biz 3. havalimanının temelini attığımızda Türkiye kumpaslarla karşılaşmıştı. Hatırlayın ardından Kobani olayları yaşanmıştı. Ardından 4 büyük seçim oldu. Allah bize güç kuvvet versin.

Türkiye ve Almanya hükümetleri arasında ilk kez gerçekleştirilen istişare toplantısının önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. İnşallah vatandaşlarımızın vizesiz başı dik bir şekilde ziyaretini sağlayacağız.

3 MİLYAR EURO MÜLTECİLERE YAPILAN BİR YARDIM TÜRKİYE'YE DEĞİL

Davos, Almanya, İngiltere ziyaretlerinde mülteci krizini kendilerine ilettik. Muhataplarımıza Türkiye'nin olağanüstü çabası hakkında bilgi verdik. Bunun insanlık meselesi olduğunu kendilerine ilettik. Biz mülteciler meselesini bir para meselesi olarak görmüyoruz. Şu ana kadar 10 milyon doları kendi cebimizden harcadık. 3 milyarlık avroluk detek AB'nin külfeti paylaşmak konusundaki iradesini ortaya koymaktadır. ,

JOE BİDEN'IN ZİYARETİ

Biden'la görüşmemizin önemli bir kısmını Suriye ve Irak'ta yaşanan gelişmeler ve Kıbrıs'taki görüşmeleri ele aldık. BAşta PKK ve DEAŞ'e karşı atılacak yeni adımları ele aldık. Bizler DAEŞ, PKK, DHKPC gibi örgütlerle mücadelemiz ayrım gözetmeksizin devam edecek. Herkes net bir tutumla terör örgütlerinin karşısında yer almalıdır. Bizim için PKK ile YPG ile PYD ile bir farkı yoktur. YPG de PKK'nın bir kolu olarak suçlar işleyen bir örgüttür. Terör örgütünün kaynağı ne olursa olsun Türkiye dim dik mücadele etmeye devam edecektir.

Suriye'deki durumu içinden çıkılmaz bir mesele haline getirmek isteyenlere inat Türkiye elinden gelen tüm çabayı gösterecektir.

KÜRLERİN MASA OLMASI ŞART AMA...

Bizim Suriye'de Kürtlere ön yargılı bir tutumda olduğumuz maksatlı bir şekilde ifade ediliyor. Biz Suriye'de Kürtlerin, Türklerin, Arapların, Nusayrilerin o masada olmasını istiyoruz. Kürtlerin masada olması bir zorunluluktur ama Kürtlere zulmeden PYD ve YPG'nin o masada olması asla kabul edilemez. PYD'yi bir yere oturatacaksanız onu rejimin yanına oturtabilirsiniz. PYD, Suriye'deki haklı mücadeleyi gölgeleyemez. suriye halkı hiç bir zaman yalnız olmamıştır, yalnız kalmayacaktır.

EKSİK OLAN TEK ŞEY MUHALEFET

Türkiye sadece bölgesinin değil dünyanın en etkili yükselen ekonomik gücü. Türkiye ekonomik istikrarıyla gıpta edilen bir ülke haline geldi. Her yerde Türkiye'nin kalkınması gıpta ile takip ediliyor. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız bu durumun farkında. Öyle ki yüzde 56'lık bir oy oranımız var yurt dışında. Türkiye iyi yönetiliyor. Ve adım adım geleceğini inşaa ediyor. Bu parlak tablo içinde eksik olan tek şey var. Ciddi bir muhalefet.

CUMHURBŞAKANIMIZA KULLANDIĞINIZ ÜSLUBU ASLA KABUL ETMEYECEĞİZ

Kısır siyasi polemiklerle enerjinizi harcayacağınıza proje getirin tartışalım dedik. Ne değişti? Biz yurt dışında ülkemiz için mesai verirken sayın Kılıçdaroğlu yine yakışmayan bir tutum takındı. Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı kullandığı üslup asla kabul edilemez, kabul edilemeyecektir. Sizin demokrasiye saygınız bu mu? Cumhurbşakanlığı makamına saygınız bu mu? Kişisel olarak farklı düşünebiliriz. Ama siz Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na hakaret ediyorsunuz. Eskiden bidon kafalı makarnacı diye haklak hakaret ederdiniz şimdi de Cumhurbaşkanına hakaret ediyorsunuz. Millet size ders üstüne ders verdi sandığa gömdü ama yine uslanmadınız.

Ak Parti'nin oyları sürekli yükseliyor. Peki siz neden halk biz einanmıyor diye kendi kendinize soruyor musunuz? Bunlar eleştiriyi hep ön plana çıkarırlar hama asla kendilerini eleştirmezler öz eleştiri vermezler. Sürekli kurultay yaparlar ama CHP'nin kafası değişmiyor. Son kurultayda da ortay akoyduğu performansta da ortaya koyuyor ki vizyon değil de hakaret ortaya koyuyor.

Bu milletin hizmeti için 24 saat yetmiyorsa 25. saati rabbimizin feyziyle bulacağız. Her şeyden kısarız ama millete verdiğimiz hizmetten asla kısmayız.

Temsil kabiliyeti yüksek bir meclis var. Hükümet programımızı açıkladık. Adım adım reformlarımızı hayata geçirdik. Vaat ettiğimiz ne varsa hepsini gerçekleştiriyoruz.

Bugün itibariyle reformlarımızın yüzde 30'unu bitirdik. Vaatlerimizin yüzde 66'sını gerçekleştirdik. Hangi vaatlerimizi gerçekleştirdik:

Asgari ücreti 1300 TL'ye çıkardık

Emeklilere 1200 TL'lik katkı verdik.

Esnafa 30 bin TL'lik faizsiz kredi vermeye başladık.

Gençlerimizin kurduğu iş yerleriyle ilgili 3 yıl vergi almamayı hayata geçirdikÜ

Şubat ayında 30 bin öğretmen atayacağız.

Yem ve gübrede vergiyi kaldırdık.

Çiftçilerimize seralarımızın modernizasyonu için kredi verdik

Dövizli askerliği 1000 euroya düşürdük.

Üniversite öğrencilerinin kısmi çalışma süresi önündeki engelleri ortadan kaldırdık.

Çeyiz hesabı uygulamasını hayata geçirdik.

Yurt dışındaki iş adamlarımızın faliyetlerini hızlandıracak müjdelerimizi de bakanlar kuruluna sevk ettik.

ERKEN SEÇİM GÜNDEMİMİZDE YOK

Türkiye artık seçim atmosferinden çıkmış reform ve icraa dönemine başlamıştır. Şimdi her şey yoluna girmişken birileri bu istikrarı gidişten rahatsız oldu. Türkiye erken seçime gidecek diyenler var. Açık ve net olarak ifade edeyim. Bugün itibariyle erken seçim gibi bir gündemimiz yok!

Sayın Cumhurbaşkanımız erken seçim ihanettir demişti 13 yıl önce. Bugün de değişen hiç bir şey yoktur. 2 yılda 4 seçim yapıldı. Yüzde 50'lik oy Ak PArti kadrolarına vererek bize talimat vermiştir.

Kısır çekişmelerden uzaklaşarak yatırımlara kalkınma hedeflerine odaklanması lazım. Demokrasimizi adalet sistemimizi objektif kriterlerle geliştirmemiz lazım. Bu ülkenin şehirlerini barış şehirleri haline getirmemiz lazım. Bu ülkede bir seçim yapılacaktır ama zamanı geldiğinde 4 yıl sonra yapılacaktır. BAzı yatırımcılarda bu yönde imalı kaygılar söz konusu. 7 Haziran öncesi bu seçim yapılamayacak iddialarıyla ortaya çıktı. 1 Kasım seçimleri de yapılamayacak denildi. Ama AK Parti her zamankinden daha güçlü şekilde çıktı. Bütün bu mücadelenin sonunda gördüğümüz şey siyasi istikrarı temin etmek öncelikli hedefimizdir.

Bir an için bile gözümüzü hedeflerimizden ayırmayız, hiç bir siyaset kumpasına da mahal bırakmayız. AK Parti hareketinin manevi dinamiklerini anlamayan hastalıklı zihniyetler, fitneden medet umuyorlar. Bizim ülkemiz için büyük hedeflerimiz var.

Millet 1 kasımda mührü pusulaya vurdu Kılıçdaroğlu hala dinliyor. Biz onlara edebi de öğretiriz.

BİZİM EN BÜYÜK HEDEFİMİZ YENİ ANAYASA

Bizim büyük hedeflerimiz var. Bunların en büyüğü yeni Anayasadır. Türkiye cuta yapımı bir anayasa ile daha fazla yol alamaz. Çözüm isteyen herkes kabul eder ki devleti milleten sakınan buyurgan anayasa Türkiye'nin yeni anayasası olamaz. Temel önceliğimiz darbe dönemiyle hazırlanmış yeni anayasanın yerine özgürlükçü bir anayasa hazırlamaktır.

TELAFİ EĞİTİME BAŞLANILDI

15 yarı yıl tatili başladı. Bütün öğrencilerimizin gözlerinden öpüyorum. Bu eğitim döneminde Diyarbakır, MArdin ve Şırnak illerinde terör saldırıları nedeniyle bazı aksamalar yaşadık. Telafi edileceğini söylemiştim. Ara tatille birlikte MEB öğrencilerimize aynı il içinde istedikleri okulda 5 Şubat'a kadar telafi eğitimine başladılar.

İlk aşamada 15 bin öğrencimiz telafi eğitimi almaya başladı. Müfredatta geri kaldıkları derslerinin yanı sıra rehberlik hizmeti de sunulacak. Biz gözümüzün nuru çocuklarımız için her türlü adımı atmaya kararlıyız. Milletin nihai makamı olan TBMM'den gerekli her adımı atacağımızı ifade etmek istiyorum.

Bizler her zaman sizlerin yanındayız. Bu devlet sadece sizin için var. Öğrencilerini yalnız bırakmayan öğretmenlerin hepsiyle tek tek gurur duyuyorum.

OKULA KARNE GÜNÜ BOMBA ATTILAR

Terör en vahşi yüzüyle bile insanlık karşısında mutlaka kaybedecetir. Karne günü Diyarbakır'da okula bomba attılar. Üstelik saldırı öğrencilerin karne almak için beklediği bahçede gerçekleşti. Terörist can düşmandır. O yoğun bir nefret eğitimi almıştır. Okul bahçesine bomba atacak kadar bunlar vicdandan yoksundurlar. Bu nefret hareketinin adı PKK'dır. İnsanları canlı kalkan olarak da kullandılar. Güvenlik güçlerimizi türlü yalanlarla suçlayanlar okul bahçesindeki çocuklardan ne istediklerini açıklasınlar. Bu karanık odakları bu ihanet şebekesiyle sonuna kadar mücadele edeceğiz.

2016 BÜTÇESİ

Maliye Bakanımzı 2015 yılına ait performansını açıkladı. 2015 yılı bütçe giderleri 12.8 oranında arttı. 2015 yılı bütçe açığı 22 milyar TL olarak gerçekleşti. 2002 yılında bu oran yüzde 11.2'ydi. Yani, denk bütçeye yükseliyoruz. Kendisini hizmete ayarlamış bir Ak Parti iktidarı vardı. 2016 bütçesi AK Parti hükümetlerinin hazırladığı 14. bütçe olacak. Allah'a şükürler olsun bütçelerimiz mali disiplini temel alan bütçeler olmuştur.

Yeni açıklanan bir veriyi de sizlerle paylaşmak istiyorum. Güven endeksi 2016 Ocak ayı 1.1 puan arttı. Milletimize vaat ettiğimiz reformlarımız hayata geçirdikçe reel ekonomideki canlanma daha da artacaktır.

Bugün itibariyle Habur'dan günde 2 bin araç çıkış yapıyor.

E- TIR projesiyle eşyanın ülkeler arasında düzenli ve hızlı aktarılmasını hayata geçirmeyi planlıyoruz

Yaşadığımız harici sorunlar geride kalacaktır. Dönemsel sorunları birer birer aşacağız. Demokrasi ve hukuk düzenini daha sağlam bir hale getireceğiz. Başkaları nefretten bahsedebilirler. Başkaları umutlarını kaybedebilir ama biz her zaman ümitvar olacağız. Parçanın değil bütünün derdini taşıyacağız. Davası büyük olanın yardımcısı da Allah ve milletir.

BİZ BÜYÜK DÜŞÜNMEYE MECBURUZ

Biz büyük düşünmeye mecburuz. Biz istesek de küçük düşünemeyiz. Bizim siyaset felsefesmizde insan insanın kurdu değildir. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışına sahibiz. Yeterki adaletten hukuktan sarfınazar etmeyelim. Yeter ki her sözümüzü milletimizn bütünlüğü içinde söyleyelim.

yukarı çık
0
Paylaşım