Menu
RSS

CHP’li Kara’dan Hakkari Ve Şırnak Çıkışı

CHP’li Kara’dan Hakkari Ve Şırnak Çıkışı

CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, Hakkari ve Şırnak’ın il olmaktan çıkarılmasına tepki gösterdi. Güneydoğu’da bir yıldır devam eden terör operasyonları ve illerde uygulanan sokağa çıkma yasaklarını hatırlatan Kara, Yüksekova ve Cizre’nin terör operasyonlarından en çok zarar gören ilçeler

olduğunu ve bu operasyonlar esnasında bölgedeki halkın son derece mağdur edildiğini daha önce de defalarca dile getirdiklerini ifade etti.

Hükümete TOKİ Eliyle Yeni Rant Kapıları Açılacak

Yaşanan terör olayları nedeniyle ilçelerde oluşan tahribatın ve insanların zorunlu göçe zorlanmasının ardından Yüksekova ve Cizre’de yapılacak kentsel dönüşümün TOKİ eliyle Hükümete yeni rant kapıları açacağına dikkat çeken CHP’li Kara, “terör olayları nedeniyle yeterince zora giren esnafın, bölge halkının ve gündelik hayatın şehir merkezinin bu ilçelere taşınması ile ekonomik olarak daha büyük sıkıntılarla karşılaşacağını” belirtti.

Hakkari Ve Şırnak İçin Referandum Önerisi

CHP’li Kara yaptığı açıklamada Hükümete referandum teklifinde de bulundu. Gezi Protestoları sırasında Topçu Kışlası için gerekirse referandum yapılabileceğine dair Hükümet yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara da atıfta bulunan Kara, “Belediye otobüslerinin renginin belirlenmesi için referandum yapıp halkın talebini dinlediğini ve demokrasiye önem verdiğini iddia eden bir Hükümetin, Hakkari ve Şırnak’ın il olmaktan çıkarılması ile isimlerinin Çölemerik ve Nuh olarak değiştirilmesi hususunda da bölge halkını dinlemesi gerekirdi” dedi.

Yapılan Açıklamalar Gülünç Ve Sorumsuzca

Hükümetin şehir merkezlerini değiştirmek istemesinin sebebi olarak terör olaylarına müdahalede zorlanıldığını göstermesini de eleştiren CHP’li Kara, “Bölgede terör örgütüne göz yuman, operasyon yapmayın diye emir veren iktidarın bugün terör olaylarına müdahale edemiyoruz demesi son derece gülünç ve sorumsuzcadır” ifadelerini kullandı.

Kara ayrıca, iktidarın görevinin yerleşik düzeni başka merkezlere taşıyarak halkı daha fazla mağdur etmek değil terörle mücadele edip teröre göz yumdukları zamanlar için bölge halkından özür dilemek olduğunu belirtti.

yukarı çık
0
Paylaşım