Menu
RSS

CHP Gn.Bşk.Yrd.Budak: “Antalya’da Taş Ocağı Şikayetleri Sümen Altı Ediliyor”

CHP Gn.Bşk.Yrd.Budak: “Antalya’da Taş Ocağı Şikayetleri Sümen Altı Ediliyor”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Antalya Korkuteli’nde taş ocağı faaliyetleri nedeniyle bir çok vatandaşın yaralandığını, bir çok evin hasar gördüğünü belirtirken, “Vatandaşlar aylardır evine giremiyor, Bakan Albayrak ‘şikayet yok’ diyerek vatandaşların sesini duymazdan geliyor.

Demek ki, şikayetler Antalya’da sümen altı edilmiş. Önergemiz üzerine bölgenin denetim kapsamına alınması önemli ama umarım kağıt üzerinde kalmaz. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak’ın Korkuteli’nin Kayabaşı Mahallesi’ndeki taş ocağı  ve Kaş’ın Sütleğen Yaylası’ndaki boksit ocağı ile ilgili önergesine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak yanıtladı.

Albayrak, Korkuteli Kayabaşı Mahallesi’ndeki taş ocağı ile ilgili şikayet olmadığını savunurken, “Kayabaşı’daki hammadde üretim izni sahaları ile ilgili olarak verilen bir şikayet dilekçesi bulunmamakla birlikte,

bu tür şikayetler ile ilgili ivedilikle yerinde tetkikler yapılmaktadır. Söz konusu sahalar tetkik programına alınmış olup, Maden Kanunu’na aykırı hususların tespit edilmesi durumunda mevzuat kapsamında gerekli yaptırımlar ivedi bir şekilde uygulanacaktır” dedi.

Albayrak,  2017 yılı sonu itibariyle Antalya’da madencilik faaliyetleri için toplam 584 ruhsat verildiğini, bunların 379’unun işletme ruhsatı olduğunu kaydederken, “2014-2016 yıllarında Maden Kanunu gereği toplam 71 milyon 38 bin 628 TL gelir tahakkuk etmiştir” dedi.

Vatandaşlar Evine Giremiyor

Bakan Albayrak’ın yanıtını değerlendiren Budak, “Sayın Bakan’ın ‘şikayet yok’ yanıtı tamamen gerçek dışıdır. Korkuteli Kayabaşı’nda yerleşim birimine çok yakın patlatmalı taş ocağı faaliyeti yapılıyor ve evlerin pek çoğu hasar görmüş durumda.

Seralar toz içinde ve ürünler zarar görüyor. Ayrıca plansız şekilde yapılan patlatmalar nedeniyle özellikle çocukların psikolojileri bozulmuş. Çok sayıda vatandaş yaralanmış ve bunların hepsi tutanak altında.

Kaymakamlığa, valiliğe çok sayıda şikayetler yapılmış ama hiçbirinden sonuç alınamamış. Bakan, ‘şikayet yok’ dediğine göre, şikayetler Antalya’da sümen altı edilmiş ve Bakanlığa iletilmemiş.

Şikayetler sümen altı edilerek, tahribat gizlenemez. Önerge üzerine bölgenin denetim kapsamına alınması önemli. Umarım kağıt üzerinde kalmaz, vatandaşın sesi duyulur. Takibimiz sürecek” dedi. Budak şöyle devam etti:

Gelir Tahribatı Gidermez

“Bakan Albayrak, 3 yılda Antalya’daki madencilik faaliyet gelirini 71 milyon TL olarak açıklıyor. Bu gelirin karşılığında Antalya’nın her bölgesinde, orantısız ve  çok ağır bir tahribat tablosu var.

Şimdi yeni sözde ‘çılgın projeler’le çok daha büyük tahribatın önü açılmaya çalışılıyor. Antalya nefes alınamaz bir nokta sürükleniyor. Bir an önce Antalya’nın ortak aklı devreye sokulmalı ve Antalya’nın geleceğini karartacak projeler ve taş ocağı tahribatı durdurulmalıdır.”

yukarı çık
0
Paylaşım