Menu
RSS

CHP Gn.Bşk.Yrd Budak: AKP’nin Duble Yol Afeti Üreticileri Vurdu

CHP Gn.Bşk.Yrd Budak: AKP’nin Duble Yol Afeti Üreticileri Vurdu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Kumluca-Kemer duble yolunda yaşanan çökmenin, AKP’nin yandaş müteahhitlerle ihalesiz iş yapma alışkanlığının sonucu olduğunu belirterek, “Mühendisliğin bu kadar ileri seviyelere geldiği bir aşamada

daha yeni yapılan duble yolun bu şekilde çökmesi, aynı zamanda AKP’nin yönetim anlayışının da iflas ettiğinin belgesidir” dedi. Budak, yolun kapanması nedeniyle zor duruma düşen üretici ve bölge esnafı için destek istedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak,  yaptığı yazılı açıklamada Kumluca-Kemer yolunda büyük bir çökmenin yaşandığını ve bölgede trafiğin durduğunu kaydetti.

Yeni yapılan bir yolda böylesine bir çöküntü meydana gelmesinin “afet” gibi gösterilemeyeceğini kaydeden Budak, “Hizmete açılışının üzerinden çok kısa bir süre geçen Kemer-Kumluca duble yolunda çok büyük bir çöküntü meydana gelmiştir.

Mühendisliğin bu kadar ileri seviyelere geldiği bir dönemde, yeni yapılan yolda böyle bir çöküntü meydana gelmesi, gerekli teknik inceleme ve hesaplamaların doğru yapılmadığını gösteriyor.

AKP iktidarı, duble yol yapım işlerini kendi yandaş müteahhitlerini zengin etme aracı olarak görüyor ve ihalesiz olarak bu işler adrese teslim veriliyor. Gerekli denetimler de yapılamadığı için böyle sonuçlar ortaya çıkıyor.

Kumluca-Kemer duble yolundaki çökme, aynı zamanda AKP’nin yönetim anlayışının da iflasının belgesidir. Yoldaki çökme nedeniyle oluşan zarar sorumlularına ödetilmeli, vatandaşlarımıza fatura çıkarılmamalıdır” dedi.

Üretici-Esnaf Mağdur

Örtü altı üretim konusunda Kumluca, Finike ve Demre’nin önemli bir merkez olduğunu, yoldaki çökme nedeniyle ürünlerin pazarlara ulaşmasında ciddi sıkıntıların ortaya çıktığına dikkat çeken Budak, “Kumluca, Finike bölgesini doğal afet vurmuştu,

şimdi de AKP’nin duble yol afeti vurdu. Kumluca bölgesi, örtü altı üretim konusunda önemli bir merkez ve bu yol ürünlerin pazara ulaşmasında temel yoldu. Şimdi yol çöktü, üretici, hal esnafı ve nakliyeci esnafı sıkıntıya düştü.

Afet denilerek geçiştirilebilecek bir durum değil. AKP iktidarının ve yandaş müteahhitlerinin yol açtığı zararı, üreticiler ve esnaf ödememeli.  O nedenle ortaya çıkacak kayıplar mutlaka telafi edilmelidir” diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım