Menu
RSS

CHP’de Kadınlar 25 Bin Kişiyle Arena’da Toplanacak

CHP’de Kadınlar 25 Bin Kişiyle Arena’da Toplanacak

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanlığı, 5 Aralık'ta Ankara Arena'da 'Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması düzenleyecek. CHP Meclis Grubu, aynı gün Arena’da yapılacak. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Arena’da toplanan 25 bin kadına seslenecek.

5 Aralık Türk Kadının Seçme ve Seçilme Hakkının Tanınması CHP’de çok farklı bir etkinlikle kutlanacak. CHP Kadın Kolları Başkanı Fatma Köse’nin ve Parti yönetiminin aldığı bir kararla 5 Aralık’ta Ankara Arena’da ‘Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması’nın düzenlenmesine karar verildi.

81 İlden 25 Kadın Katılacak

Tarihi buluşmaya Türkiye’nin 81 ilinden gelen 25 bin kadın katılacak. Etkinliğin Salı gününe denk gelmesi üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis’te yaptığı grup toplantısını Arena’da yapmaya karar verdi. Milletvekillerinin katılımıyla Arena’da grubu toplayacak olan Kılıçdaroğlu, 25 bin kadına seslenecek.

Etkinlik hakkında bilgi veren CHP Kadın Kolları Başkanı Fatma Köse, “5 Aralık, sadece Türk kadını için değil, dünya kadını için tarihi bir gündür.

Çünkü bugün demokrasisi gelişmiş birçok ülkeden önce kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkının verildiği tarihtir. Biz de bu ülkeyi kuran ve çok partili sistemi getiren parti olarak bu tarihi günü farklı bir etkinlikle kutlamaya karar verdik” bilgisini verdi.

Köse, “5 Aralık’ta hedefimiz 25 bin kadını Arena’da toplamaktır” dedi

“Anadolu’ya Dalga Dalga Yayılacak Ses”

5 Aralık’ta kadının gerçekten eşit olduğu, söz sahibi olduğu bir toplumu yaratmak için seslerini yükseltme kararı aldıklarını belirten Köse, “5 Aralık’ta hedefimiz 25 bin kadını Arena’da toplamaktır. Toplumun her kesiminden 81 ilden gelecek kadınlarımızla Arena’da buluşacağız.

Buradaki amaç buradan çıkacak kadının gür sesinin, Anadolu’ya dalga dalga yayılmasını istiyoruz.

10 Kadın Derdini Anlatacak

Etkinlikte 10 kadının konuşmacı olarak katılacağını belirten Köse, “Beş kadın konuşmacıyı günün anlam ve önemini vurgulamak için seçilmiş kadınlarımızdan seçeceğiz. Seçme seçilme hakkının kazanıldığı gün olduğu için.

Beş konuşmacıyı da yöresel, bölgesinde mücadelesini öne çıkarak, acı çeken kadınlarımızdan seçeceğiz. Şehit annesi kürsüye çıkarak yaşadığı acıyı anlatacak.

Diğer yandan Cumartesi annesi de kendi derdini anlatacak. Etkinliğin ardından 81 ilden kadınlarımızla birlikte Anıtkabir’i ziyaret edeceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu’na Teşekkür

Köse, etkinliğin Salı gününe denk gelmesi yüzünden CHP Lideri’nin grup toplantısını Arena Spor Salonu’na aldığını da belirterek, bu tavrından dolayı Kılıçdaroğlu’na teşekkür ettiğini vurguladı.

yukarı çık
0
Paylaşım