Menu
RSS

CHP’de gözler yeni MYK’da

  • Yazan 
CHP’de gözler yeni MYK’da

Parti Meclisi (PM) üyeleri arasında oluşturulacak yeni MYK’nın bu hafta içinde açıklanması bekleniyor.

MERİÇ TAFOLAR / Milliyet - Tekin, Bingöl, Ağbaba ve Koç’un koltuklarını koruması beklenirken, Bekaroğlu’nun MYK’ya gireceğine kesin gözüyle bakılıyor. CHP’de ekonomi yönetimi ise belirsizliğini koruyor.

CHP’de 18. Olağanüstü Kurultay’da şekillenen Parti Meclisi (PM) üyeleri arasında oluşturulacak yeni MYK’nın bu hafta içinde açıklanması bekleniyor. Kulislerde son revizyonun Mayıs 2014’te yapıldığı MYK listesinde ciddi değişiklikler olmayacağı belirtilirken, liste dışı kalan 4 MYK üyesi yerine kimlerin atanacağı merak konusu oldu.

Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu’ndan boşalan dış ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcılığı için düşünülen eski büyükelçi Murat Özçelik’in liste dışı kalması nedeniyle, bu koltuk için en şanslı isim olarak Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan dikkati çekiyor. Ankara Milletvekili Emrehan Halıcı’dan boşalan bilişimden sorumlu genel başkan yardımcılığı için Ekrem Kerem Oktay, erdoğan toprak’tan boşalan işveren kuruluşlarından sorumlu genel başkan yardımcılığı için Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ya da Bursa Milletvekili Sena Kaleli’nin isimleri geçiyor.

Yerlerinde kalacaklar

Kulislerde Gürsel Tekin’in genel sekreterliği, Tekin Bingöl’ün örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcılığını, Veli Ağbaba’nın yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcılığını, Haluk Koç’un parti sözcülüğünü sürdürmesine kesin gözüyle bakılıyor. Şafak Pavey ve Burhan Şenatalar’ın MYK’daki görevini koruyacağı belirtiliyor.

Kulislerde ekonomi politikalarından sorumlu genel başkan yardımcılığı görevini bir süredir yürüten Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak’ın değişebileceği konuşuluyor. Eski Maliye Bakanı Zekeriya Temizel ve bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Selin Sayek Böke, bu görev için dikkati çeken isimler olsa da Öztrak’ın görevine devam etme olasılığının da bulunduğu ifade ediliyor.

Kulislerde seçim ve hukuk işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın da MYK dışı kalabileceği konuşuluyor. Yine kulislerde Kılıçdaroğlu’nun varlığına büyük önem verdiği Mehmet Bekaroğlu’nun MYK’ya girmesine de kesin gözüyle bakılıyor. Bekaroğlu, dün Kılıçdaroğlu ile yaklaşık yarım saat süren bir de görüşme gerçekleştirdi.

Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bekaroğlu, “Sayın Genel Başkan’a hayırlı olsun dedim. Teşekkür ettim, bir nezaket ziyaretiydi” dedi. “Cinsiyet kotasıyla PM’ye girmeniz konusunda ne düşünüyorsunuz” sorusuna Bekaroğlu, “Ben isterdim ki yarışayım ve delegeyle olsun, ama beni genel başkan davet etti partiye. Dolayısıyla genel başkan kontenjanından Parti Meclisi’ne girmiş oldum. Bu normal bir şey, bir sıkıntı, bir problem yok. Ama yarışmak isterdim” yanıtını verdi.

PM listesi kesinleşti

Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun yeniden genel başkan seçildiği 18. Olağanüstü Kurultayı’nda yapılan Parti Meclisi seçimleri, dün Çankaya İlçe Seçim Kurulu tarafından kesinleştirildi. Beklenildiği gibi Bekaroğlu ve Ayata cinsiyet kotası nedeniyle BYKP listesinden PM’ye girdi. Kadıgil de yine cinsiyet kotası nedeniyle Özcan’ın yerine PM üyesi oldu. Kılıçdaroğlu’nun YDK listesinde yer alan Ali Paşa Tan ise cinsiyet kotası nedeniyle yerini Gülsüm Filorinalı’ya bıraktı.

yukarı çık
0
Paylaşım