Menu
RSS

CHP Antalya Milletvekili Nefi Kara: ‘Hepimizi Emeğin Alın Terini Dökenler Kurtaracak’

CHP Antalya Milletvekili Nefi Kara: ‘Hepimizi Emeğin Alın Terini Dökenler Kurtaracak’

Belediye İş Antalya Şubesinin 11. Genel Kurulu’nda konuşma yapan CHP Antalya milletvekili Niyazi Nefi Kara, Bu karanlık düzeni değiştirmek sizlerin ellerindedir ve o birliği, beraberliği gösterdiğiniz de ve inandığınız da emekçinin iktidarını, halkın iktidarını,

önümüzdeki dönem hep beraber gerçekleştireceğiz dedi.

Kara konuşmasında taşeron sözü veren iktidarın bu sözünü hiçbir zaman yerine getirmeyeceğini, buna aldanmamak gerektiğini söyleyerek, düzeni değiştirmek sizin ellerinizdedir diye konuşmasına devem etti.

Kara şunları söyledi:

“Birçoğunuz sürgünler yedi. Hiç unutamayacağım 4 tane intihar var içinde, arkadaşlarınızı kaybettiniz. Ondan öncesi de çok rahat değildiniz. Çünkü bu ülkede emekçiler hiçbir zaman rahat edememiştir, edemezler.

Biraz önce genel başkan diyordu ki kime güveneceğiz? Emeğinize, alın terinize, yüreğinize ve onurunuza güveneceksiniz. Bir tek derdimiz var; emeğin hakkı için. Sizlerin hakları vardır, önce yaşama hakkınız var, üç hakkınız var.

Aç kalmama hakkınız var, özgürlük hakkınız var, iradenizi rahatça belirtebileceğiniz, özgürlüğünüzü yaşayabileceğiniz, iş güvenceli bir ülkede yaşama hakkınız var ve bu haklarınızı mutlaka alacaksınız.

Yeter ki dimdik, çelik bir yumruk gibi duracaksınız. Bunu başardığımız da hep beraber güzel bir ülkede özgürce, kardeşçe, kol kola, omuz omuza, yürek yüreğe yaşamaya devam edeceğiz.

Biliyoruz ki emekçilerin çok ciddi sıkıntıları vardır. Bizim belediyelerimiz de daha az ya da diğer Belediyelerde daha az diye düşünmüyorum. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti'nde emeğe verilen değerin ne olduğunu çok iyi bilen birisiyim.

2 yıldır taşeron işçilik için söz verenler yapamadılar. Taşeron bir iktidar tarafından yönetilen bu ülkede taşeron işçinin kadro olayını çözmeye çalışmasının mümkün olmayacağını bugün hala bilmek zorundasınız.

Çünkü taşerona kaldıran bir iktidar kendisini imha etmiş demektir. Sizce yapar mı? Bu bir zulüm düzenidir. Bu karanlık düzeni değiştirmek sizlerin ellerindedir ve o birliği, beraberliği gösterdiğiniz de ve inandığınız da emekçinin iktidarını, halkın iktidarını,

önümüzdeki dönem hep beraber gerçekleştireceğiz. Sadece Cumhuriyet Halk Partisi bu işi düzeltir diye zannetmeyin. Ara ara Cumhuriyet Halk Partisi da iktidara gelmiştir son 50 yılda pek olmasa da.

Ama hangi parti iktidara gelirse gelsin, bilin ki emeğin sömürüsüne çözümleyemeyecektir. Sizin kendiniz iftara gelmediğininiz sürece.

Bir fazla insanın yüzü gülsün diyedir mücadelemiz ve biz bunun için gece gündüz çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Ama sadece siyasetçilerin çalışması yetmeyecektir. Ancak ve ancak sizi, emeğin alın terini dökenler sizler kurtaracaksınız.

Kendi geleceğinizi, çocuklarımızın geleceğini ancak ve ancak sizler kurtarabilirsiniz. Buna ne zaman inanırsanız, buna ne zaman ‘evet biz yaparız’ derseniz ve yumruğunuzu sıkarsanız ve o nasırlı yumruğunuz patladığı gün sizin iktidarınız olacaktır. Yaşasın işçi sınıfının iktidarı, yaşasın halkın iktidarı”

yukarı çık
0
Paylaşım