Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağlığım, Hakkımdır!"

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağl…

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçi...

Prev Next

Budak’tan Maliye Bakanı’na ‘Cengiz İnşaat’ Soruları

Budak’tan Maliye Bakanı’na ‘Cengiz İnşaat’ Soruları

“Seydişehir Eti Alüminyum Ve Oymapınar Barajı, Cengiz İnşaat’tan Neden Geri Alınmıyor?” “Yargı Kararı Uygulanmadığı İçin Oluşan Kamu Zararı Ne Kadar?” “Hükümetin Tüm İmkânları Seferber Edilerek Cengiz İnşaat’a Koruma Kalkanı Oluşturuluyor”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Artvin Cerattepe’de yargı kararını beklemeden maden arama çalışmalarını başlatan, son dönemde 3’üncü havaalanı başta olmak üzere pek çok kamu projesini üstlenen Cengiz İnşaat ile ilgili uygulanmayan yargı kararını TBMM’ye taşıdı.

Budak, Seydişehir Eti Alüminyum A.Ş. ve Oymapınar Barajı’nın Cengiz İnşaat’tan geri alınmasını engellemek için çıkarılan ikinci kanunun da Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiğine dikkat çekerek, Maliye Bakanı’na “Seydişehir Eti Alüminyum A.Ş. ve Oymapınar Barajı, neden geri alınmamıştır?” diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, TBMM Genel Kurulu’nda 23.12.2015 tarihinde, “Maliye Bakanları yalan söylemez” şeklinde açıklama yaptığını hatırlattı.

Seydişehir Eti Alüminyum A.Ş. ve Oymapınar Barajı‘nın Cengiz İnşaat firmasından, yargı kararı uygulanarak ne zaman geri alınacağına ilişkin soruya, yine Maliye Bakanı’nın TBMM Genel Kurulu’nun 14.12.2015 tarihli oturumunda, “O konuda elimde bilgi yok, ayrıca yazılı yanıt veririm” karşılığını verdiğine dikkat çeken Budak, “Ancak aradan geçen 2 ayda, hala bir yanıt gelmiş değildir. Söz konusu Cengiz İnşaat olunca; Hükümetin bütün imkanları seferber edilerek bir koruma kalkanı oluşturulduğu görülmektedir” diye konuştu.  

YARGI KARARI CENGİZ İNŞAAT’A İŞLEMİYOR MU?

Seydişehir Eti Alüminyum A.Ş. özelleştirmesinin iptaline ilişkin Danıştay kararının uygulanmaması için çıkarılan ikinci kanunun da Anayasa Mahkemesi tarafından 02.10.2014 tarihinde iptal edildiğini ve kararın 01.01.2015 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlandığını belirten Budak, “Seydişehir Eti Alüminyum A.Ş. ve Oymapınar Barajı, bir yılı aşkın süredir neden geri alınmamıştır? Seydişehir Eti Alüminyum A.Ş. ve Oymapınar Barajı, ne zaman geri alınacaktır? Fabrika ve barajın geri alınmamasında, firmanın Cengiz İnşaat olmasının etkisi söz konusu mudur?” diye sordu.

KAMUNUN CENGİZ İNŞAAT ZARARI NE KADAR

Özelleştirme işleminin sonrasında bedelsiz verilen Oymapınar Barajı’ndan Cengiz İnşaat’ın yaptığı elektrik satışını da gündeme getiren Budak, Bakan Ağbal’a şu soruları yöneltti:

“Cengiz İnşaat, bedava aldığı Oymapınar HES’ten elektrik satışı yoluyla 2006 yılından bu yana ne kadar gelir elde etmiştir? Ortalama yıllık gelire göre; geride kalan 40 yılda Cengiz İnşaat, bedava aldığı baraj üzerinden ne kadar gelir elde edebilecektir?

Seydişehir Eti Alüminyum A.Ş. ve Oymapınar Barajı’nın yargı kararı doğrultusunda geri alınmaması nedeniyle oluşan kamu zararının boyutu hesaplanmış mıdır? Hangi sonuca ulaşılmıştır? Bu kamu zararının sorumluları kimlerdir? Bu kişiler hakkında bugüne kadar hangi işlemler yürütülmüştür? Hiçbir işlem yapılmamış ise gerekçesi nedir?”

yukarı çık
0
Paylaşım