Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Antalya CHP Kepez Gençlik Başkan Adayı Karakuş: İnsanlar Gençliğe Güvenmeli

Antalya CHP Kepez Gençlik Başkan Adayı Karakuş: İnsanlar Gençliğe Güvenmeli

Antalya CHP Kepez Gençlik Kolları’nda seçim var. Cumartesi günü yapılacak olan seçimle CHP Kepez Gençlik Kolları belirlenecek. CHP Kepez Gençlik Kolları Başkan Adaylarından Kalan Karakuş’la sohbet ettik. Karakuş gençliğe bakış açısını ve bundan sonra

neler yapılabileceği üzerine konuştuk. Karakuş “Gençliğe deneyim yoksunu ve olgunlaşmamış gözüyle bakılıyor. Bu da hem toplumsal yaşamı hem de siyaseti yozlaştıran çok önemli bir hastalık. Köşe başlarını tutan insanlar gençliğe güvenmek zorunda” dedi.

Kaktüs: Türkiye’de şu andaki gençliğin durumunu nasıl özetleyebilirsiniz?

Kalan Karakuş: “Gençlik” genellikle bir yaş grubu olarak görülür. Ve yine genellikle gelecek kavramıyla özdeşleştirilir. Oysa gençlik aslında hem bugündür hem de gelecektir. Ama gençliği sırf gelecekle özdeşleştirip bugünden soyutlamak,

bugün gençliğe söz hakkı tanımamak, geleceğe de büyük bir haksızlık yapmaktır. Gençlik geleceği bugünden kurmada söz sahibi olmalıdır. Ama ne siyasette ne de toplumsal yaşamda buna ülkemizde önem verilmiyor.

Gençliğe deneyim yoksunu ve olgunlaşmamış gözüyle bakılıyor. Bu da hem toplumsal yaşamı hem de siyaseti yozlaştıran çok önemli bir hastalık. Köşe başlarını tutan insanlar gençliğe güvenmek zorunda!

Gençler inandıkları ülküler uğruna kıyasıya ve inatla mücadele verirler. Çünkü gençler toplumun henüz çıkar bağımlısı olmamış bir kesimidir.

İşte bunun için geleceğin inşasında gençlere söz hakkı tanımak, gençliğin yönetime gelme konusundaki kapıları ve kanalları göstermelik olarak değil, içtenlikle açmak gerekiyor.

Eğer o kanallar açık olursa gençlik kendisine “servis edilen” idealler uğruna değil kendisi ve memleketi için doğru idealler uğruna mücadele verecektir.

Gençlerin giderek artan oranda ruhsal sıkıntı yaşıyor olması, intihar ediyor olması ya da madde kullanımının yaygınlaşması sadece genç olmaları ile açıklanamaz. Giderek yozlaşan, insanı yalnızlaştıran kapitalist çarkın en zayıf halkası gençlik.

Kendini tüketme işine kaptırmış erişkinin farkında olmadan hizmet ettiği sistemin en büyük kurbanları, çocuklar ve gençler. Bizler daha fazlasına, daha iyisine sahip olmak istiyoruz işimizde, evimizde ve eşimizde ve kendimizde.

Çocuklarımız ise bu kısır, sıkışmış yapı içinde varlıklarına anlam bulmaya çalışıyorlar. Doğal güzelliklerine, kendilerine has özelliklerine, farklılıklarına yer yok ne yazık ki bu dar alanda. O nedenle tıpkı reklamlarda, filmlerde, televizyonda gördükleri gibi olmak istiyorlar.

Daha makyajlı, daha seksi, daha cool, daha popüler, daha markalı, daha başarılı, daha daha pek çok “daha”lı. Farkındalığı yüksek bir aileye, iyi bir eğitim alma şansına sahip olan kesimi bir kenarda tutarsak parçalara bölünüyor gençlik.

Bir kısmı tüketim çılgınlığı içinde, bir kısmı yarış atı suretinde, geri kalanlar ise kendini uyuşturmuş bir halde boşluğun en dibinde. Depresyon, davranım bozukluğu, madde kullanımı, dikkat eksikliği tanılarını yapıştırıyor, elimizdeki kartları dağıtıyoruz her birine.

Böylesi bir karmaşayla baş etmek zorunda olan gençler için yaşamına son vermek bazen bir kaçış, bazen öç alış, bazen de kurtuluş oluyor maalesef.

Ne kendilerini ne de çocuklarını bu çirkin düzenin içine gömmek istemeyen, itirazı olan insanlar okuyor sanırım sıklıkla bizi. O zaman kendimize tekrar hatırlatmak zorundayız hemen şimdi.

Eşitlik, adalet, aydın bir gelecek savunusu yapanların sesi duyulmaz oldukça küçülüyor insanlık.

Kaktüs: Kepez Özelinde Gençliğin durumunu nasıl görüyorsunuz?

Kalan Karakuş: Bir bölgenin yaşayanlarının nasıl durumda oldukları ciddi bir araştırma ile ortaya çıkartılabilir.

Ne yazık ki Kepez’de yaşayan gençliğin durumunu araştıran böyle bir araştırma ne yazık ki elimizde yok. Bu güne kadar da bunu öngörmüş bir yapı da yok.

Genel söylemler her zaman öne çıkartılmakta. Bölgenin en iyi anlaşılabilmesi için somut durumun somut tahlili gerekir.

Kepez gençliğinin durumu ülke gençliğinden pek de ayırt edilemez. Ancak dediğim gibi bu bölgenin kendine has özellikleri var ve bu temelde yönetime gelir gelmez araştırıp somut sorunları belirlememiz gerekiyor.

Çünkü insanları ikna edebilmek için en temel yöntem birebir konuşarak, dokunarak, onların içinde bulunduğu en yakıcı sorunları ele alıp CHP’ni bu konularda nasıl bir çözüm önerdiğini onlara anlatabilmek lazım.

Ancak bu sayede gençliği partimize kazanabilir, hatta onların partimize oy vermeleri sağlanabilir.Elbette ki bu bir takım çalışmasının sonucu olacaktır.

Kongrede kim kazanırsa kazansın omuz omuza güçlü bir takım oluşturmamız gerekiyor.

Hani önüne gelen herkes 2019’un öneminden bahseder ya.

Ben bunu yinelemek istemiyorum burada. Evet, 2019 çok önemli ve gençlik te 2019 için çok önemli. Geleceği şekillendirecek olan gençliktir. Bu anlayışla çalışmaları yürütürsek başarılı olmamız şüphesiz.

Kaktüs: Adaylık belirli projelerin de olmasını gerektiriyor. Siz bu konuda neler söyleyeceksiniz?

Kalan Karakuş: Elbette. Biz bir takım çalışması yaparak seçildiğimizde neleri hayata geçireceğimizi kongre günü anlatacağız.

Kongrede kim kazanırsa kazansın, kazananın partimiz olması bizim için önemli. Bizim çalışmalarımız elbette ki partimizin temel ilkeleri ışığında olacaktır. Partimizin çizgisi ne gerektiriyorsa, ne söylüyorsa o temelde olacaktır.

Tüm çalışmalarımızı CHP Kepez İlçe Başkanlığı ile birlikte yürüteceğiz.

Kaktüs: Ülke izin 2019 önemli. Peki, Kepez için en önemlisi nedir?

Kalan Karakuş: Kepez için en önemlisi Kepez Belediyesi’ne CHP bayrağını dikmek ve diğer sosyal demokrat belediyelerimizin başarısı ışığında bu bölgenin de sosyal demokrat bir anlayışla yönetilmesidir.

Halk bu anlayışın ne kadar güzel ve insanlar için ne kadar gerekli olduğunu daha iyi kavrayacaktır o zaman. Kepez’in talihsiz gidişine son vermektir en önemlisi.  

yukarı çık
0
Paylaşım