Menu
RSS

Antalya CHP Kepez’de Zekiye Genç Yeniden Seçildi

Antalya CHP Kepez’de Zekiye Genç Yeniden Seçildi

Antalya CHP Kadın kollarında kongreler devam ediyor. Kepez CHP İlçe Kadın Kolları Kongresi’nde, mevcut başkan Zekiye Genç yine seçilerek İlçe Başkanlığı’na getirildi. Tek aday olarak seçime giren Genç, 2 yıldır bu görevi sürdürdüğünü,

2019 seçimlerinin önemi nedeniyle yeniden aday olduğunu belirtti.

Konuşmasında 2 yıldır yaptıkları çalışmaları hız kesmeden yine devam edeceklerini söyleyen Genç, “Ülkemizin iyiliği için, çocuklarımızın geleceği için, hak, hukuk, adalet için.

İş, emek özgürlük için parlamenter sisteme, geri dönebilmek için, kısacası vatanımız, ülkemiz, milletimiz için, devam etmek zorundayız. Yılmadan, yorulmadan, tüm Kepez’de oturan, duyarlı vatandaşların bizlere katılımını, sağlamak için buradayım” dedi.

Genç kongrede yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bu söylediklerimizi nasıl yapacağız? Bunun için ülkemizin, durumuna bakmamız yeterli. Bizler için en önemli konu: kadınlarımızın sorunları, şayet kadın mutluysa, çocuk mutludur.

Eş mutludur. Aile mutludur. Oysa kadınlarımızın sorunlarına bakarsak, her gün sokakta hunharca öldürülen kadınlar, çocuk yaşta gelin olan kızlarımız, eğitim hakkı engellenen kızlarımız.

Miras hakkı yenen kadınlarımız, evlerde yemek, çamaşır, bulaşık, temizlik yapan çocuk bakan kadınlarımız, mükafat olarak, sms'le boş ol diyen beyler artık yeter! Kadınlara hak ettiği değeri vermelisiniz.

CHP’de Bile Kadınlar İkinci Planda

Demokrasiyi savunan CHP’de dahi kadınlarımız ikinci planda, bizler önce demokrasiyi kendi içimizde sağlamalıyız, sokağa çıkarken kadınlar, çalışmalar yapılırken kadınlar, ama göreve gelirken sadece kontenjan göz önüne alınır.

Bu kontenjanlar en az yüzde elli olmalı, ya da illa bir kontenjan olacaksa, erkeklerde uygulanmalı. Kıyafetimize karışılır, davranışlarımız sorgulanır.30 yıldır bir kadın vekil gönderemedik Antalya'dan. Kadın olmak zordur.

Yavaş yürüdün diye dayak yiyen kadın, boşanmak istediği için öldürülen kadın, Koyun karşılığında satılan kadın, şort giydi diye dayak yiyen yine kadın. Kadın olarak bizlerin tek kurtuluşu Cumhuriyet ve CHP'nin ilkeleridir.

Herkese İhtiyacımız Var

Bizim artık bu gidişata dur dememiz gerekiyor. Geleceğini düşünen hak, hukuk, adalet isteyen vatandaşlarla, CHP'li olsun olmasın, ülkesini, milletini, vatanını seven duyarlı her bireye ihtiyacımız var.

Birlik beraberlik içerisinde, parlamenter sisteme geri dönmek için çalışmalıyız. 

Bütün bu olumsuzlukları, sokakta insanlara sade anlaşılır bir dille anlatmalıyız, anlatacağız. İnsanlara dokunacağız, çiftçinin sorununa, esnafın sorununa, işçinin sorununa, turizmcinin sorununa, öğrencinin sorunlarını, öğretmenlerin sorununa çözüm bulacağız.

Bu hükümetin, 15 yıllık siyasi sürecinde, üretime dair hiç bir şey yapmadığını, daima tüketime yönelik işler yaptığını anlatmalıyız. İnsanlar için sorun olan, konular üzerinde yoğunlaşmalıyız. Aş, iş gibi Yılmadan, usanmadan, bıkmadan anlatacağız.

Ey Kepezli CHP’ye gönül veren kadınlar, bu yolda benimle yürümeye var mısınız? Kepez belediyesine CHP'nin bayrağını dikmeye var mısınız? Türkiye genelinde CHP'nin iktidarına var mısınız? O zaman ben de varım.”

yukarı çık
0
Paylaşım