Menu
RSS

Antalya CHP Hedef 2019 Çalıştayı Yaptı

Antalya CHP Hedef 2019 Çalıştayı Yaptı

CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul’un çağrısı ile Genel Başkan Yardımcımız Çetin Osman Budak, İl Disiplin Kurulu Başkan ve Yöneticileri, İlçe Başkanları, Milletvekilleri, İl, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkanları ve Meclis Üyeleri, 

İl -İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ile birlikte “ HEDEF 2019 CHP Antalya Çalıştayı” toplandı.

Yaklaşık 400 kişinin katılımı ile gerçekleşen çalıştay iki gün sürdü. Çalıştayın ilk günü saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrası CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul bir konuşma yaptı.

Kumbul, "çalıştayda bugün ve yarın yapacağımız çalışmalarla örgütsel çalışmalarımızı ve takvimimizi planlayacağız” dedi. Çalıştayın ardından ise uygun ve kısa bir zamanda danışma kurulunu, tüm üyelerin katılımı ile yapacaklarını söyledi.

Ülkenin durumunu ele alan konuşmasında Kumbul cumhuriyet tarihinin en karanlık günlerinden geçildiğini belirterek, “Türkiye Büyük Millet Meclisi tümüyle işlevsiz kılınmış, yargı tamamen yandaş hale getirilmiş, adalet sadece saraydan yana işler olmuş,

basın susturulmuş, üniversiteler tarumar edilmiş, eğitim sistemi neredeyse şeriata uygun bir şekle bürünmüş, dış politika yap boza çevrilerek Türkiye’nin itibarı yerle bir edilmiş, emeğiyle geçinen milyonlarca işçi, memur açlığa mahkum edilmiş,

çiftçilerin ürünleri daha tarladayken beş para etmez hale gelmiş, tüm bunlarla birlikte ve bunlar yetmiyormuş gibi ülkemizin doğal kaynakları, ovaları, dağları, akarsuları, ormanları bir avuç talancıya teslim edilmiş, geri dönülmez doğa tahribatları yaratılmış” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ile son günlerdeki karşılıklı açıklamalarına da değinen Kumbul, “Basın mensuplarımız aracılığıyla tek soru soruyorum bu sefer, bakalım ne tür bir yanıt alacağız.

Sayın Türel, halka ait alanları tek tek neden özelleştiriyorsunuz, kentin değerlerini tüketmeyen tek bir projeniz var mı?” dedi.

Sözle değil, eylemle, çalışmayla

Kumbul konuşmasını şöyle sürdürdü: “Evet çok karanlık günlerden geçiyoruz, ama karamsar değiliz. Türkiye’yi yine Atatürk ve Cumhuriyet değerleri, kuruluştaki ruh kurtaracak ve bu karanlıktan çıkaracak. Ama sözle değil, eylemle, çalışmayla.

Ülkemizin içinde olduğu bu karanlık tabloyu aydınlığa kavuşturacak olan bizleriz. Bizim mücadelemiz artık çok daha önemli, çok daha kıymetli.  Karşı karşıya olduğumuz büyük sorumluluk ve görevin bilincindeyiz.

Bugün devletimizin ve milletimizin CHP iktidarına her zamankinden fazla ihtiyacı var.

2019 un ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. 2019 da Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmak için, AKP’yi önce yerel seçimlerde sandıkta bozguna uğratmamız gerektiğini, biliyoruz. Biz Büyükşehir Belediyesini yeniden alacağız.

Ama yetmez, 19 ilçemizin çoğunu alabilecek durumda olduğumuzu görüyorum. Yeter ki bir olalım, yeter ki, işte bugün burada olduğumuz gibi omuz omuza olalım. Bizim karşımızda hiç bir kuvvet duramaz.

Siz ancak bölmeyi, bir de eksiltmeyi bilirsiniz

Menderes Türel “Çılgın Projeler” adı altında bakın aslında neler yapıyor: Zamanında milyonlarca lira harcanarak yapılan ve Dünya mimarlık kamuoyunun önemli ödüllerinden olan “dünyaca ünlü ender eserler kategorisi” ne seçilen Mini City’i yıkıp,

yerine AVM yapıyor. Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliğini, şehircilik ilkelerini, planlama esaslarını yerle bir ederek, hukuksal kararları yok sayıyor.

Doğal ve arkeolojik sit özelliklerinin korunması koşulunu ortadan kaldırıyor,  Antalya’nın en büyük 3. Yeşil alanını ticarileştiriyor, betonlaştırıyor”

Bir tek Türel biliyor

“Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu tarafından yapılan bütün uyarılar, alanında uzman ve sorumluluk sahibi mühendislerimizin, bilim insanlarımızın titizlikle yürüttükleri çalışmalar gözardı ediliyor. Hepimiz “at gözlüklü vizyon fukaraları”yız. Bir tek Türel biliyor.

Türel bizim hayal dünyasında yaşadığımızı söylemiş, ah keşke bizim hayal dünyamızda yaşayabilsek! Bizim hayalimizde ne var biliyor musunuz? Betonlaşmamış, her yeri AVM lerle kaplanmamış, sokaklarında turunç kokuları,

havası, suyu ve deniziyle tertemiz kalmış bir Antalya var. Bizim hayalimizde dağları, tepeleri 3 kuruşluk rant için taş ocaklarıyla kemirilmemiş, Sedir ormanları feda edilmemiş, sahilleri ranta teslim edilmemiş bir Antalya var. Hiç anlamıyorsunuz değil mi bu hayalleri?

Anlayamazlar. Çünkü Biz bu toprakları dedelerimizin kanıyla sulanmış, kutsal bir emanet olarak görüyoruz. Biz bu toprağa baktığımızda, vatanımızı görüyoruz.

Ama onlar, bu topraklara baktıklarında “imar plan paftası” görüyorlar, “inşaat alanı” görüyorlar, ihale fırsatı görüyorlar. Ya beton döküyorlar, ya da parsel parsel satıyorlar. Mutlaka, ama mutlaka Antalya Büyükşehir Belediyesini bu zihniyetten kurtaracağız”

AKP ile MHP arasında oluşturulmaya çalışılan İttfak konusunda ise Kumbul şunları söyledi:

“Bu ittifak seçim kanunu, MHP’yi barajdan kurtarma kanunu olduğu gibi AKP’yi de parlamentoda çoğunluğa oturtma kanunudur. Partimiz dün, seçim barajının kaldırılması için bir kanun teklifi verdi.

MHP bu tasarıyı desteklesin. Böylece %10 barajını aşması için AKP nin uygunsuz tekliflerine maruz kalmamış olur.

Bu kanun teklifine tüm gücümüzle direneceğiz. Ama ne yaparsanız yapın % 50 +1 i bulamayacaksınız. Baskılarınız da, yıldırma politikalarınız da, tehditleriniz de geri tepecek.

Her karanlık gecenin sabahı olduğu gibi, CHP öncülüğünde bu karanlığı yırtıp, aydınlık günlere ulaşacağız.

Bu gidişe DUR diyecek olan, ulusal kurtuluş savaşımızdaki Kuvvai Milliye ruhu, CHP çatısı altında ve çok geniş kitleler nezdinde dipdiri ayaktadır. Bu ruhu tekrar örgütleyeceğiz.

Altı okumuzdan aldığımız güçle, sosyal demokrasinin evrensel ilkeleri özgürlük, eşitlik ve adaleti birleştirerek; gündüzlerinde sömürülmeyen, gecelerinde aç yatılmayan; insanın yüceltildiği,

doğal değerlerimizin korunduğu Atatürk’ün bizlere hedef koyduğu özgür, laik, demokratik, çağdaş, üreten, ürettiğini hakça paylaşan tam bağımsız Türkiye’yi yeniden kuracağız. Bu sevda bizim...

Haydi Antalya, Haydi CHP İktidarına!”

yukarı çık
0
Paylaşım