Menu
RSS
Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kenti Birlikte Yöneteceğiz

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kent…

CHP Konyaaltı Belediye Başkan ...

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

YSK'nın takvimine göre seçim y...

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manifestomuza Cevap Vermedi

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manif…

Mimarlar Odası Antalya Şubesi ...

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ...

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur Sofrasını Kendi Hazırladı

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur So…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyoruz

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyor…

Lösev tarafından yapılan yazıl...

Prev Next

Antalya CHP ‘Hedef 2019 Çalıştayı’ Sonuç Bildirgesini Yayınladı

Antalya CHP ‘Hedef 2019 Çalıştayı’ Sonuç Bildirgesini Yayınladı

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanlığı 24-25 Şubat 2018 tarihlerinde Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, İl Disiplin Kurulu Başkan ve Yöneticileri, İlçe Başkanları, Milletvekilleri, İl-İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri,

Belediye Başkanları ve Meclis Üyeleri, İl-İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları’nın katıldığı “ HEDEF 2019 CHP Antalya Çalıştayı”nı toplanmıştı.

Tüm örgütlerin katılımıyla gerçekleşen Çalıştay’da söz alan örgüt yöneticileri; gerek yerel ve gerekse genel seçimlerde, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarının kurulacağına olan inancı, kararlılığı ve çalışma azmini dile getirmişlerdi.

CHP Antalya İl Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada bu Çalıştay ve sonuç bildirgesi için şunlar belirtildi:

“Çalıştayımızda dile getirilen çok sayıdaki öneri ve görüş çalışma programlarımızı belirleyecektir. Yapılan tüm bu değerlendirmelerin ışığında hazırlanan bildirimizi basının ve kamuoyunun bilgisine sunarız.

CHP Antalya- Hedef 2019 Çalıştayı Sonuç Bildirisi

“Bizler, kökleri Kuvayı Milliye’ye dayanan, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, tam bağımsız, laik, demokratik ve çağdaş Türkiye’nin kurucu partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin Antalya neferleriyiz.

36.Kurultayımızın açıkladığı gibi; onaltı yıllık AKP Hükümetleri döneminde cumhuriyetimizin temeli olan kuvvetler ayrılığı ortadan kaldırılmış, tek adama dayalı parti devleti kurulmuştur. Darbe girişimi bahane edilerek karşı darbe gerçekleştirilmiş ve ilan edilen

OHAL aracılığıyla temel hak ve hürriyetlerimiz yok edilmiştir. Milli servetimiz ve birikimlerimiz yağmalanmış, geniş halk kitleleri işsizlik ve yoksulluğa mahkum edilmiştir.

Daha acı olanı ise, birlikte yaşama irademiz; ayrıştıran, kutuplaştıran ve ötekileştiren kimlik siyaseti ile aşındırılmıştır.

Türkiye gibi Antalya da bu karanlık yönetim anlayışının baskısı altındadır. Yağmalanan kıyıları, keşmekeşe dönen trafiği, Türkiye’nin en pahalı toplu taşımalarından biri, parsel parsel satılan kentsel toprakları, kirletilen kaynak suları,

doğayı harap eden rant projeleri ile Antalya’da AKP’li Büyükşehir Belediyesi kente karşı suç işlemektedir. Antalya’yı Türkiye’nin en borçlu belediyeleri arasına sokarak geleceğimizi ipotek altına almıştır.

Mutlaka, ama mutlaka önce Antalya’yı, ardından da ülkemizi bu zihniyetten kurtaracağız.

Gerek Kurultayımızın 17 madde halinde belirlediği önümüzdeki dönemin hedefleri, gerekse Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı 6 maddelik görevlerimiz çerçevesinde; kentimizde öncelikle örgütlerimizden başlayarak ve

hep birlikte, dostça, kardeşçe, sol dayanışmamızı kuracak, AKP faşizmine karşı olan bütün toplumsal kesimlerin desteğini alarak, omuz omuza çalışacağız.

Değiştiren gücün söz değil, eylem olduğunun bilinciyle; mahallelerden ve kırsaldan başlayan çalışmalarımızla, Parti disiplini ve saygının ışığıyla, kimseyi ötekileştirmeden,  AKP’nin tek adam rejimine karşı mücadelemizi yükselteceğiz.

Doğal değerlerimizi, havamızı, toprağımızı ve suyumuzu koruyacak; denizlerimizin, ormanlarımızın ve tarım arazilerimizin yağmalanmasına izin vermeyeceğiz. Cumhuriyet ve demokrasiyi, laik ve çağdaş yaşamı,

eşitlik, özgürlük ve dayanışmayı ADALET ve CESARET’le savunacak ve yücelteceğiz. Bu inanç ve kararlılıkla yola çıkıyoruz!”

yukarı çık
0
Paylaşım