Menu
RSS

Antalya Ak Parti’nin Vekil Adayları Sahne Aldı

Antalya Ak Parti’nin Vekil Adayları Sahne Aldı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da aralarında bulunduğu Ak Parti'nin 16 milletvekili adayı sahneye çıktı. Bakan Çavuşoğlu, yeni dönemde dış politikada diklenmeden dik duruşu devam ettireceklerini söyledi. Ak Parti Antalya milletvekili adayları, Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde tanıtıldı.

24 Haziran seçimlerinde Ak Parti'nin birinci sıra milletvekili adayı olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da tanıtıma katıldı. Ak Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, milletvekilleri, Mustafa Köse, İbrahim Aydın, Gökcen Özdoğan Enç, Atay Uslu, Sena Nur Çelik, Hüseyin Samani, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ilçe belediye başkanları ve partililer de tanıtıma katıldı.

Aday tanıtım toplantısında konuşan Bakan Çavuşoğlu, yeni dönemde milletvekili aday listesinde yer almayan Hüseyin Samani ve Gökcen Özdoğan Enç'e katkılarından dolayı teşekkür etti. Listenin 16'ncı sırasındaki ile 1'inci sıradaki adayın heyecanının aynı olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, en iyi aday listelerinin kendilerinde olduğunu belirtti.

Çavuşoğlu, "Siyasette olması ne gereken varsa bizde var. Bu seçimde Antalyalıların bizi Ankara'ya daha güçlü göndereceklerinden şüphemiz yok. Vaatlerimizin hepsini, belediye başkanlarımız ile birlikte hayata geçirdik. 16 yıldır Türkiye'de 79 yılda yapılanların kat be kat fazlasını yaptık. 16 yılda karşılaşmadığımız tehdit kalmadı.

Türkiye'ye yönelik taarruz 15 Temmuz darbe girişimi ile sınırlı kalmadı. Nasıl içeride inlerine girdiysek sınırın dışındakilerin de tepesine bindik. Bu mücadeleleri yaparken ülkemiz için çok büyük hizmetler yaptık" diye konuştu.

TÜRKİYE'Yİ İHYA EDECEĞİZ

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ilk günkü gibi heyecanlı olduklarını belirterek, 24 Haziran'dan sonra daha fazla çalışacaklarını söyledi. Türkiye'yi ihya edeceklerini dile getiren Çavuşoğlu, "3'üncü köprü artık tamam. Türkiye için yeni projeler vakti. Haziranın ilk haftasında Antalya'da 1000 yataklı şehir hastanesinin ihalesine çıkacağız.

Antalyamız için büyük projeleri hayata geçirme zamanı. Cumhurbaşkanı en çok Antalya'yı zikretti. Hızlı tren projesi, otobanlar, batı havalimanı Antalya'dan geçecek. Tüm Antalya'ya doğalgazı ulaştıracağız. 5 üniversiteyi 10 üniversiteye çıkaracağız. 6'ncı üniversiteyi Manavgat'a kuracağız" dedi.

DIŞ POLİTİKADA DİKLENMEDEN DİK DURUŞ

Önümüzdeki günlerde projeleri paylaşacaklarını aktaran Çavuşoğlu, daha yapacak çok şey olduğunu kaydetti. Dış politikada diklenmeden dik duruşu devam ettireceklerini belirten Çavuşoğlu, uluslararası örgütlerde daha iyi rol oynayacaklarını söyledi.

SENİN BUNA HAYALİN YETMEZ

Ak Parti ile MHP arasında kurulan 'Cumhur ittifakı'nın milli ve yerli olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"MHP ile bir de seçim ittifakımız var. Her seçmen kendi partisine oy verecek. Diğer ittifakla ilgili yorum yapmama gerek yok. Biz yerli ve milli diyoruz, biri çıkmış yerli ve milli otomobil projesini çöpe atacağız diyor.

Senin buna hayalin yetmez. Senin iktidar olma gibi derdin yok. Dün karşısında olduğunu, bugün yaparım diyorsun, sen yapamazsın. Yaparsa yine Ak Parti yapar."

TÜREL: BUNLARI YAPAN TÜRKİYE DÜŞMANLARI

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 24 Haziran'da ülkenin istiklali ve istikbalinin belirleneceğini söyledi. Türel, "Gezi olayları ile ülkemizi teslim etmedik. Yargı ve polis darbesiyle Ak Parti'yi görevden uzaklaştırmaya çalıştılar ama yine başaramadılar.

En sonunda kendi silahlarımızla milletimizi vurdular ama yine ülkemizi vermedik. Ülkenin yükselişi hep birilerini rahatsız etti. Seçim geldi, farklı oyunlar karşımıza çıkmaya başladı. Bu süreçte dolar ve euro ile seçmenin cebine göz diktiler. Bunları yapanlar Türkiye düşmanları" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım