Menu
RSS

Aksu'da Köylülerin Çoğu Ekmeleddin İhsanoğlu Dedi

  • Yazan 
Aksu'da Köylülerin Çoğu Ekmeleddin İhsanoğlu Dedi

Ben çiftçiyim. Ben esasta bu adayların hiç birine oy vermeyi düşünmüyorum. Ama önümüze konulan üç tane yemekten birini seçmek zorunda kalacağız. O da görülüyor ki hepimiz Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy vereceğiz. Benim siyasi görüşüm; ben CHP üyesiyim ama solcuyum.

CHP’nin de şeylerini beğenmiyorum. Hatta Kılıçdaroğlu’nun bunu bize dayatmasından hiç hoşlanmıyorum. Bize böyle şeyler söylemesine, ne Kılıçdaroğlu ne Bahçeli, benim kimi seçeceğime karışmasını istemiyorum. Bu güne kadar parti yönetimlerinin de sandıkla gelmesini istiyorum. Ekmeleddin için de önseçim yapılması gerekliydi. Bunu yapmak çok zor değildi. Her yerde önseçim yapılarak Ekmeleddin’i mi istiyorsunuz, Bülent Ersoy’u mu istiyorsunuz diye. Ben seçeceğimi bilirdim o zaman. O adam kimse o aday olmalıydı.

İmdat Koç

Ben Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy vereceğim. Çünkü iyi insan

Mevlüt Dal

Ben Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy vereceğim. Çünkü ben bir Halk Partiliyim, onun için onu tercih ediyorum.

Hidayet kızılibik

Kahveciyim. Cumhurbaşkanlığı seçiminde oyumu Ekmeleddin Bey’e vereceğim. Çünkü Tayyip’e vermeyeceğiz. Demirtaş’ta malum. Mecburiyetten Ekmeleddin’e oy vereceğiz.

Mehmet karabulut

Çiftçiyim. Cumhurbaşkanlığı seçimi için hiçbir şey düşünmüyorum. Önümüze zorla koydular beğenmediğimiz yemekleri. Üç tane yemek, beğenmediğim, hiç yemek istemediğim üç tane yemek. İster bundan ye, ister ondan ye. Ama ister istemez en çok beğenmediğimi değil de en az beğenmediğimi yemek zorunda kalıyorum. Bu isim de Ekmeleddin.

Mustafa Alkan

Çiftçiyim. Cumhurbaşkanlığı seçiminde kime oy vereceksin diye soruyla başlamıyorum, neden İhsanoğlu’na oy vereceğim diye başlıyorum.

1994’te Tayyip Erdoğan’ın ağzından çıkan cümle “Bir gün olur da Tayyip Erdoğan zengin olursa bilin ki ben o gün haram yemişimdir”. Bu bir. İkincisi uluslar arası karasularında vatandaşlarımız ölmesin diye, bayrağımız inmesin diye, askerimizin başına çuval geçirilmesin diye. Suriye gibi 5 milyon nüfuslu bir ülke uçağımızı düşürmesin diye. Yani işin özü, Ekmeleddin İhsanoğlu’nu sevsek de sevmesek de, onun zamanında bu dediğimi olayların gerçekleşmeyeceğine inandığımdan dolayı oyumuz Ekmeleddin İhsanoğlu’na.

Seçkin Kaplan

Ben çiftçiyim. Ben esasta bu adayların hiç birine oy vermeyi düşünmüyorum. Ama önümüze konulan üç tane yemekten birini seçmek zorunda kalacağız. O da görülüyor ki hepimiz Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy vereceğiz.

Benim siyasi görüşüm; ben CHP üyesiyim ama solcuyum. CHP’nin de şeylerini beğenmiyorum. Hatta Kılıçdaroğlu’nun bunu bize dayatmasından hiç hoşlanmıyorum. Bize böyle şeyler söylemesine, ne Kılıçdaroğlu ne Bahçeli, benim kimi seçeceğime karışmasını istemiyorum. Bu güne kadar parti yönetimlerinin de sandıkla gelmesini istiyorum. Ekmeleddin için de önseçim yapılması gerekliydi. Bunu yapmak çok zor değildi. Her yerde önseçim yapılarak Ekmeleddin’i mi istiyorsunuz, Bülent Ersoy’u mu istiyorsunuz diye. Ben seçeceğimi bilirdim o zaman. O adam kimse o aday olmalıydı.

Ali Gülen

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy vereceğim. Çünkü dürüst. Halka daha yakın duruyor. Ekmeleddin seçilirse daha iyi olacak.Seçilirse her şey daha iyi olacak onun için ona oy vereceğim.

Hayvancılık bitti köyde, çiftçilik bitti. Köylü borcunu ödeyemiyor. Sıkıntı çok büyük. Herkes borçlu. Çiftçiler ekiyor ama para kazanamıyor. Onun için çiftçinin hali çok kötü. Onun için Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy vereceğim.

Kazım Akbaş

Cumhurbaşkanlığı seçiminde neydi adı, Ekmeleddin’e oy vereceğim. Öbürünün adını bile söylemek istemiyorum.

Konuşuşu iyi. Geçen gün konuştu, daha ufaklığından beriyi anlattı. Kazanır mı derseniz, pek aklım ermiyor kazanacağına. Millete inanmam, millet bu satar mı satar oyunu. Seçilirse daha iyi yönetir. Kendimize daha yakın hissediyoruz onu.

Serdar Kaya

Çiftçilik yapıyorum. Ben fazla takip etmiyorum ama cumhurbaşkanlığı seçiminde benim destekleyeceğim Erdoğan. Her zaman onu destekliyorum, her zaman onun arkasındayız. Ailecek komple onunlayız.

Hasan Bozkurt

Çiftçilik yapıyorum. Bu ülke dini ve milli duyguları kendi şahsi menfaatleri için yorumlayan insanlardan çok çekti. Onun için benim ekseriye söylemek istediğim; CHP’li olup da, sosyal demokrat olup da, Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy vermeyeceğim diyen CHP’liler için. Onlar diyorlar ki CHP’li değil. CHP’nin ülke genelindeki oyu %25. Bir adayın cumhurbaşkanı olabilmesi için %51 oy alması lazım. Biz bu oyu alamayacağımıza göre, biz kendimiz bir aday çıkarmış olsaydık Recep Bey’in ekmeğine yağ sürmüş olurduk.

Onun için, bu ülkeyi Recep Bey’den kurtarabilmek için hepimizin sosyal demokrat, milliyetçi, Kürt, Türk, herkesin Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy vermesi lazım. Bizim bu ülkede bölücülük yapan insanlardan, şahsi menfaatleri için ülkeyi kullananlardan, dini, şahsi menfaatleri için kullananlardan kurtarmak gerekir. Recep Bey’in bir an önce gitmesi gerekir. Gitmediği takdirde ülke uçuruma sürüklenecektir.

Size sel olayını da anlatayım. 2009-2010 yılında bizim bu bölgede sel felaketi yaşandı. O günlerde Ankara’dan dediler ki biz milyonlarca para gönderdik, çiftçilere dağıtılması için. Antalya dışındaki insanlar sandılar ki bu sayede zarar gören çiftçilerin zararları karşılandı. Böyle olmadı. Hükümet zarar gören çiftçilere bir tek kuruş yardım etmedi. Sadece çiftçilerin bankaya olan borçlarını erteledi, onu da faizleri anaparaya ekleyerek erteledi. Bunun için çiftçiler olarak bizler çok zor durumdayız. Sel 50 milyar zarar verdi bana. Sonra da seçimlerden sonra sebze fiyatları bir düştü, düşüş o düşüş. Şu anda köylü zararda.

Mehmet Çom

Kahvecilik yapıyorum. Cumhurbaşkanlığı seçimi için Ekmeleddin’in gelmesini istiyorum. Çünkü dürüst, temiz biri ve halkın içinden gelen bir kişi olduğu için.

Mehmet İpçim

Çiftçilik yapıyorum. Yaş 82. Cumhurbaşkanlığında Ekmekçioğlu’na oy vereceğim. Çünkü ben CHP’liyim. 1950’den bu yana CHP’liyim.

yukarı çık
0
Paylaşım