Menu
RSS

AK Parti Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Akaydın'ı kınadı

  • Yazan 
AK Parti Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Akaydın'ı kınadı

AK Parti Antalya İl kadın ve gençlik kolları, Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Akaydın döneminde kurulan hayvan barınağında yaklaşık 4 bin hayvanın köpeğin iğneyle uyutularak ve aç bırakılarak ölüme terk edilmesini protesto etmek amacı ile ellerinde “Bunun adı soykırım” yazılı pankartlarla Cumhuriyet Meydanı’ından Aydın Kanza Parkı’na kadar yürüdü.

AK Parti Antalya İl kadın ve gençlik kolları, eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın döneminde Antalya Hayvanlar Barınağı'nda yaklaşık 4 bin kedi ve köpeğin iğneyle uyutularak ve aç bırakılarak ölüme terk edilmesini protesto etti.

Partililer Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk heykeli önünde olayı protesto amacıyla bir araya geldi. Aydın Kanza Parkı'na kadar yürüyüş yaparak ellerinde dövizler taşıdı.

AK Parti kadın ve gençlik kolları adına konuşma yapan İl kadın kolları başkanı Esra Özkoç, “2009 - 2014 yılları arasında Antalya Büyükşehir Hayvan Barınağı'nda hayvanlara uygulanan katliamı yeni öğrendik ve çok üzüldük . Burada 4 bin hayvan katledilmiş. Bu hayvanlar, iğnelerle zehirlenmek, 4 hayvanlık kafeslere 20 tane hayvan koymak ve sağlıklı hayvanların yanına hastalıklı hayvan koymak suretiyle katledilmiştir.

Ayrıca hayvanların büyük bir kısmının açlıktan ve birbirlerini yemek suretiyle öldüğünü üzüntüyle öğrendik. Bugün bu olaya çok üzüldüğümüzü ve kınadığımızı göstermek için kadın ve gençlik kolları olarak yürüyüş yaptık” dedi.

Özkoç, "Hayvan sevmeyen insan da sevemez" diyerek bir hayvansever olarak da bu olayın kendisini çok üzdüğünü ve rahatsız ettiğini belirtti.

Mustafa Akaydın'ın belediye başkanlığı döneminde hayvanlara karşı yapılan bu katliamı kınadıklarını ifade eden Özkoç, “Hayvanlarda bir can taşıyor, onlar Allah'ın sessiz kullarıdır. Bizim için hayvan sevgisi, insan sevgisi hiç fark etmiyor. Unutulmamalıdır ki hayvanları koruma kanununun öncelikli amacı, hayvanların rahat yaşamlarını, hayvanlara iyi ve uygun muamele edilmesini teminini, hayvanların acı, ızdırap ve eziyet çekmelerine karşı en iyi şekilde korunmalarını, her türlü mağduriyetlerinin önlenmesini sağlamaktır.

Nefes alıp veren, yaşayan, korunmaya muhtaç bu hayvanların bilerek ve isteyerek bu hale getirilmesi, itlaf edilmesi son derece üzücü. Bu konuda gerekli her türlü yasal işlemler sonunda sorumluların cezalandırılacağını düşünüyoruz. Tüm hayvanseverleri bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz”

yukarı çık
0
Paylaşım