Menu
RSS

Müezzinoğlu'ndan ebola açıklaması: Uluslararası laboratuvarlarda tetkik ettik

  • Yazan 
Müezzinoğlu'ndan ebola açıklaması: Uluslararası laboratuvarlarda tetkik ettik

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, uçakta rahatsızlanıp ‘ebola virüsü’ şüphesiyle tedavi altına alınan Nijeryalı kadına sıtma teşhisi konduğunu ve uluslararası laboratuvardaki tetkik sonucuyla ‘ebola virüsü’ taşımadığının kesinleştiğini söyledi.

Virüsle ilgili ülkemizde bir sıkıntı olmadığını vurgulayan Müezzinoğlu, “Biz bilim kurullarımızla dünyanın neresinde olursa olsun, en ufak riskli bir durum olduğu zaman gerekli tedbirleri alıyoruz.” dedi.

YARALI GAZZELİ KIZ ÇOCUĞU BAKANA TESPİH VERDİ

Bakan Müezzinoğlu, İsrail saldırısı sonucu Gazze’de yaralanan ve önceki gün Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan yaralıları ziyaret etti. Müezzinoğlu, hastalarla yakından ilgilendi. Bakan Müezzinoğlu’nun 3 yaşındaki bir kız çocuğunun durumunu ailesine sorduğu sırada, küçük kızın cips yemesi dikkat çekti. Bir başka odada yatan iki çocuğu ziyaret eden Müezzinoğlu’na 12 yaşındaki kız çocuğu tarafından tespih hediye edildi.

Bakan Müezzinoğlu ziyaretin ardından hastaların durumuyla ilgili basın mensuplarına açıklamada bulundu. Önceki gün akşam saatlerinde ülkemize getirilen yaralıları ziyaret ettiğini aktaran Müezzinoğlu, “Şuan da yoğun bakımda 2 hastamız var. Genel durumları ciddiyetini koruyan ama hayati tehlike anlamında olağanüstü bir sıkıntı görünmüyor.

Onun dışında 28 haftalık gebe annemizi Atatürk Eğitim ve araştırma Hastanesi’ne yerleştirdik. Diğer 5 çocuğumuz var, onların sağlık durumları iyi. Gece rahat etmişler. Gerekli ilk müdahaleleri yapılmış. Gerekli tedavileri yapıldıktan sonra ülkelerine gönderilecek." dedi.

22’si Ankara’da 3’ü İstanbul’da olmak üzere toplam 25 hastanın tedavi altında olduğunu hatırlatan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, ayrıca Azerbaycan’dan gelen 2 askerin de tedavi edildiğini hatırlattı. Müezzinoğlu, bugün itibariyle 13 hastanın daha izinlerinin çıktığını, öğleden sonra bu hastaların ülkemize getirilip, tedavi altına alınacağını söyledi. 200-250 hasta civarında hastanın izin işlemlerinin ardından getirileceğini belirten Müezzinoğlu, “İzin süreçleri oldukça yavaş ilerliyor.

Biz arzu ederdik ki bu hastaları 2-3 gün içinde alalım. Ama neticede süreçler bütün yakın takiplerimize rağmen, ancak bu dinamiklerle işleyebiliyor. Biz hastaları aldıktan sonra çok hızlı çok organize bir şekilde tedavi sürecini başlatıyoruz.” şeklinde konuştu.

"EBOLA VİRÜSÜ OLMADIĞI ULUSLARARASI LABORATUVARDA KESİNLEŞTİ"

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Türk Hava Yolları’nın (THY) Lagos-İstanbul seferini gerçekleştiren uçakda rahatsızlanıp ‘ebola virüsü’ şüphesiyle hastaneye kaldırılan Stella Omorowa (34) isimli kadınla ilgili soruyu da yanıtladı. İlk gün akşamı itibariyle kadına sıtma vakası teşhisini koyduklarını söyleyen Bakan Müezzinoğlu, yurtdışı tetkikini dün itibariyle aldıklarını söyledi. Kadının ‘ebola virüsü’ taşımadığını uluslararası laboratuvardaki tetkik sonucunda kesinleştiğini vurguladı.

O tür şüpheli vakaların kan örneğini yurt dışına gönderdiklerini hatırlatan Müezzinoğlu, virüsle ilgili ülkemizde alınan tedbirleri şöyle anlattı: “Bizim Türkiye olarak acil sağlık hizmetleri anlamında bir başka örneğini zor görürüz. Kamuoyu en son örneğini domuz gribi sürecinde hatırlar. Biz bilim kurullarımızla dünyanın neresinde olursa olsun, en ufak riskli bir durum olduğu zaman gerekli tedbirleri alıyoruz. Hangi safhada hangi kitle bilinçlendirilecek, hangi safhada hangi kitle ile iletişim kuracağız.

Bütün bunları dinamik bir şekilde planlıyoruz. Şu anda da muhatap ve riskli diyebileceğimiz gruplarla planlamalarımızı yaptık. Bilgilendirmelerimizi yaptık. Bu riske göre halkayı genişletiyor veya daraltıyoruz. Şuanda ülkemiz adına olağanüstü veya bu anlamda bir sıkıntı söz konusu değil.”

yukarı çık
0
Paylaşım