Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Kilo vermek için 7 püf noktası

  • Yazan 
Kilo vermek için 7 püf noktası

“Arkadaşım her şeyi yiyor hatta benden çok yemek tüketiyor ama benden daha zayıf” anlamıyorum diyorsanız sebebi büyük ihtimalle arkadaşınızın kas yapısının sizden farklı olması ve bu sebeple de yediklerini hızlı yakması. Ne kadar çok kas o kadar hızlı kilo kaybı veya tam tersi ne kadar çok yağ deponuz varsa metabolizma o kadar yavaş.

Bu yüzden sadece protein öneren ve kas kaybı yaratabilecek şok diyetlerden uzak durun

İşte Size 7 Püf Nokta

1 - Kendinizi aç bırakmayın

Kilo verebilmek için vücudumuzun, yani metabolizmamızın normal seyrinde çalışması gerekiyor. Ve bu süreçte tok tutacak gıdalarla oluşturduğunuz öğünlerinizi aksatmadan yemeye özen gösterin. Öğünler arası çok acıkırsanız yine bir avuç badem, ceviz gibi veya yarım kase yoğurt gibi tok tutacak atıştırmalıklar yiyebilirsiniz.

2 - Günlük kalori miktarını belirlerken gerçekçi olun

Diyet listenizi hazırlarken fazla kiloların nedeni olduğunu düşündüğünüz yeme alışkanlıklarınızı belirleyin ve bunların düzeltmeye yoğunlaşın.Gerçekçi ve size uygun bir diyet listesi iradenizi korumanızı kolaylaştıracak ve diyet yapanların en büyük derdi olan stresi minimum düzeye indirecektir.

3 - Daha çok hareket edin

Daha önce düzenli olarak spor yapmadıysanız bir anda efor gerektiren egzersizlerle spora başlamayın. Birden vücudunuza yüklenmek kas ağrılarına yol açacaktır ve bu durum sizi egzersiz yapmaktan soğutabilir. Egzersiz temponuzu ve sürenizi zamana yayarak artırın.

4 - Daha çok su için

Su içmenin kilo vermeye olumlu etkisi ise 0 kaloriyle mideyi doldurma özelliğinden ileri geliyor. Yemeklerden yarım saat önce 1 büyük bardak su içmek masaya oturduğunuzda daha az yemekle doymanızı sağlar. Aynı şekilde öğünler arasında düzenli olarak su içerek atıştırmalık ihtiyacı hissini köreltebilirsiniz.

5 - Dengeli Beslenin

Bir besin grubunu hayatınızdan çıkarmak yerine tüm besin gruplarını dengelemeye çalışın. Sağlıklı diyet listelerine baktığınızda “0 karbonhidrat” veya “0 yağ” içerdiklerini değil yağların, karbonhidratların ve proteinin dengelendiğini görürsünüz.

6 - Gerçek Besinler Tüketin

Acıktığınızda hiç bir şey yapamıyorsanız, diyetinize uygun bir atıştırmalık veya yemek bulamıyorsanız en azından gerçek bir besin tüketmeye çalışın. Çiğ sebze, meyve, yoğurt, badem, ceviz, fındık, peynir, yumurta, et, tavuk, balık gibi gerçek besinler bisküvi, pasta, kek, pastane işleri, cips, kraker, kurabiye, şekerleme gibi atıştırmalıklardan çok daha sağlıklı seçimlerdir. Böyle durumlarda kaloriyi kafanıza takmayın daha çok tükettiğiniz gıdanın besin değerine odaklanın

7 - Kendinizi Çok Sıkmayın

Diyete başlamadan önce gerçekçi hedefler koymak stresi büyük oranda ortadan kaldıracaktır. Ancak diyetinizi bozduğunuzda, tartıda istediğiniz rakamları göremediğinizde stres olabilirsiniz. Burada önemli olan nokta stresin arttığını fark edip buna karşı tedbir almak. Kendinizi uzun süreli bir yolculukta olduğunuza ve eninde sonunda hedefinize ulaşacağınıza ikna edip stresi azaltabilirsiniz. Ek olarak düzenli egzersiz yapmak stresin minimum düzeyde kalmasına yardımcı olur.

yukarı çık
0
Paylaşım