Menu
RSS

Her Gün Mutlaka Yıkamanız Gereken 8 Eşya

Her Gün Mutlaka Yıkamanız Gereken 8 Eşya

Kadınlar ne kadar yorgun olurlarsa olsunlar evlerini temizlemek için mutlaka kendilerini bir şekilde vakit ayırır. Ama ne yazık ki evdeki çoğu eşyanın gerçekte her gün yıkanması gerektiğini bilmez. İşte çoğu kadının fark etmediği ve evde mikrop saçan 8 eşya…

Mutfak Bezi

Yapılan son bir araştırmaya göre mutfak bezleri ya da havluları evde en kirli eşyalardan biri. Her ne kadar kullandıktan sonra suyun altında temizlendiğini düşünseniz de aslında tam bir mikrop yuvası.

Öncelikle her gün kullanıldığı için en çabuk kirlenen eşyalardan biri. Bu yüzden tezgahı sildiğiniz ya da yemek yaparken elinizi sildiğini mutfak bezinizi (havlunuzu) mutlaka her gün değiştirmelisiniz.

Ya da iki günde bir çamaşır makinesine atın ve yenisini tezgaha çıkarın.

Anahtarlar

Anahtarların asansör düğmelerinden daha pis olduğunu biliyor muydunuz? Şaşırdınız değil mi? Çünkü bugüne kadar anahtarları temizlemek hangimizin aklına gelmiştir ki?

Halbuki bir düşündüğünüzde; anahtarları her yere koyuyor sonra elimizde taşıyor. Bunun sonucunda da evimize mikrop yuvası olan bir eşyayı sokmuş oluyoruz.

Tek yapmanız gereken antiseptik özelliği olan bir mendille her aklınıza geldiğinde anahtarlarınızı silmek.

Banyo Fayansları

Duş aldıktan sonra banyoyu bir bez yardımıyla kurutuyor musunuz? Eğer cevabınız “Evet” ise doğru yoldasınız demektir ama eğer ağzınızdan “Hayır” çıktıysa sizi büyük bir tehlike bekliyor.

Duş aldıktan sonra banyoyu nemli bırakmak bakterilerin üremesine sebep oluyor. Bu da banyo fayanslarının her geçen gün mikrop üretmesi demek…

Mutfak Süngeri

Mutfak süngerinin kullanım alanını düşününce temiz kalma olasılığının ne kadar düşük olduğunu tahmin ediyorsunuzdur. Her ne kadar bulaşık deterjanı kullanıyor olsanız da o bir sünger; ister istemez kir tabakasını içinde hapsediyor.

Eğer her iki günde bir süngeri atmak istemiyorsanız; süngeri önce kaynar suyla iyice yıkayın ve tüm bulaşık kalıntılarının gittiğine emin olun daha sonra da mikrodalgaya koyun ve kurutun.

Tabii bu yöntem sadece metalik olmayan bulaşık süngerleri için geçerli…

Kahve Presi (French Press)

Evde kahve presi kullanıyorsanız size bir haberimiz var: Kullandıktan sonra mutlaka yıkayın. Ne kadar çok kirli kalırsa (bu belki 2 saat belki de 1 gün olabilir) o kadar çok mikrop yuvası haline geliyor ve temizlemesi her zamankinden zor oluyor.

Bu yüzden siz en iyisi kullandıktan hemen sonra parçalara ayırıp yıkamanız (bulaşık makinesine koymak buna dahil değil).

Kesme Tahtası

Kesme tahtanız ister bambu olsun ister de plastik; kullandıktan sonra mutlaka sirkeli suyun içinde bekletin. Böylece bıçak izlerinin içinde kalan bakterilerden tamamıyla arınmış olursunuz.

Kirli Bulaşıklar

Ertesi güne bulaşık bırakmadan önce bir daha düşünün! Çünkü bulaşıkları ne kadar kirli tutarsanız o kadar çok bakteri üretiyorlar.

Size önerimiz bulaşık deterjanı kullanmadan önce kirlileri su ile durulamayın.

Makyaj Fırçaları Ve Süngerleri

Bu başlığı okuduktan sonra “Her gün makyaj yaptıktan sonra bir de fırçaları mı yıkayacağız” diye düşünebilirsiniz. Ama eğer sivilceli bir cilde sahip olmak istemiyorsanız; fırçaları sakladığınız yerdeki tüm mikroplardan kurtulmanın tek yolu bu!

Tek yapmanız gereken sabah kullandığınız makyaj fırçası ve süngerini akşam eve gelince ılık sabunlu suyun içinde bekletmeniz ve ardından yıkamanız.

yukarı çık
0
Paylaşım