Menu
RSS

Antalyalılar Yaz Aylarında Beslenmeye Dikkat!

Antalyalılar Yaz Aylarında Beslenmeye Dikkat!

Gazipaşa Devlet Hastanesi diyetisyeni Evren Bolkan, yaz döneminde sıcaklık hissini gidermek amacıyla asitli içecekler ve şekerli tatlılara yönelmenin kilo alımına neden olduğu uyarısında bulundu.

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı Gazipaşa Devlet Hastanesi diyetisyeni Evren Bolkan, yaz dönemine girmeden beslenmenin önemine dikkati çekti.

Evren Bolkan, "Yaşamın her döneminde olduğu gibi yaz aylarına yaklaştığımız bu günlerde de beslenme çok önemlidir. Havanın ısınmaya başlamasıyla birlikte sıcaklık hissini gidermek amacıyla asitli içeceklere, şekerli tatlılara yönelmek kilo alımına neden olmaktadır" dedi.

Özellikle aşırı sıcakta kaybedilen vücuttaki suyun ve minerallerin vücuda geri kazandırılmasının sağlık açısından oldukça önemli olduğuna vurgu yapan Bolkan, vücudun kaybedeceği su ve minerallerin günde en az 2-2.5 litre su tüketerek geri kazandırılabileceğini, suyun yanı sıra maden suyu, az tuzlu ayran ya da kefir gibi içeceklerin tercih edilebileceğini anlattı.

Yaz mevsiminde hamur işi gıdalardan, kızartmalardan, zararlı yağ içeren gıdalardan ve şekerli gıdalardan uzak durulması gerektiğine işaret eden Bolkan, "Her öğüne bol limonlu salata eklenmelidir.

Aşırı meyve tüketimi kilo alımına ve kolesterol yüksekliğine neden olduğundan günde 4 porsiyondan fazla meyve tüketilmemelidir.

Beslenmede sağlıklı yağlara yer verilmeli, günde 1 avuç kadar badem içi, fındık, ceviz ve kabak çekirdeği tüketilebilir. Akşam yemeğini mümkünse erken saatte yemeli ve yemeğin ardından başka bir gıda tüketmek yerine su ve maden suyu gibi içecekler tüketmek faydalı olacaktır" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım