Menu
RSS

Antalyalı Genç, 25 Yıl Sonra Rahat Nefes Aldı

Antalyalı Genç, 25 Yıl Sonra Rahat Nefes Aldı

Antalya Atatürk Devlet Hastanesi'nde (AADH) doğuştan burun delikleri tıkalı 25 yaşındaki Bahri Dayan, endoskopik cerrahi ameliyatıyla sağlığına kavuştu. Antalya'da bir otelde çalışan Bahri Dayan, burun tıkanıklığı ve akıntı şikayetiyle Atatürk Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) polikliniğine başvurdu.

KBB uzmanı Doç. Dr. Erdem Atalay Çetinkaya tarafından muayene edilen Dayan'a 'koanal atrezi' (Burnun doğumsal tıkanıklığı) tanısı konuldu. 19 Nisan'da endoskopi cerrahi yöntemiyle ameliyat edilen Bahri Dayan'ın burun delikleri başarılı bir operasyonla açıldı.

Doç. Dr. Erdem Atalay Çetinkaya yatığı açıklamada, burnun doğumsal tıkanıklığının, geniz ve burun arasında bulunan, burnun genize açılan deliklerinin anne karnında açılması gereken süreçte açılmaması ve doğumda kapalı kalması durumu olduğunu söyledi.

Bahri Dayan'a da aynı tanıyı koyduklarını ifade eden Doç. Dr. Çetinkaya, "Tıkanıklık nedeniyle rahat yemek yiyemediğini; kaliteli uyku uyku uyuyamadığını söyledi. Hastayı bu sıkıntılı durumdan kurtarmak amacıyla ameliyatını gerçekleştirdik. Böylece hastanemizde ilk kez bu tür bir vakanın endoskopik cerrahi yöntemiyle ameliyatını yapmış olduk" dedi.

Ayrıca Doç. Dr. Erdem Atalay Çetinkaya, burnun doğumsal tıkanıklığı hastalığının en sık rastlanan doğumsal burun anomalisi olduğunu, yaklaşık 7000- 8000 canlı doğumda bir görüldüğünü, tanımlanamayan yeni doğan ölümlerinin çoğunun da nedeni olduğuna dikkati çekti.

Bahri Dayan ise "Ameliyat sonrası sanki ilk kez nefes alabildiğimi hissettim. Yediğim yemeğin bile tadını yeni alıyor gibiyim" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım