Menu
RSS

Antalya’da ‘Bir Milyon’ Acil Muayene

Antalya’da ‘Bir Milyon’ Acil Muayene

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan yatış, yoğun bakım ve acil servis istatistiklerine göre 7 milyon 855 bin muayene gerçekleştirilen Antalya, Türkiye çapında 6’ncı sıraya yerleşti. Sağlık Bakanlığı, 2017 Ocak-Ekim poliklinik, yatış, yoğun bakım ve acil servis istatistiklerini yayınladı.

Yayınlanan verilere göre; Antalya’da en çok muayene gerçekleştirilen sağlık kuruluşu Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu.

EĞİTİM HASTANESİ DOLDU TAŞTI

Hastanede 10 ayda 2 milyon 62 bin muayene gerçekleştirildi. Acil Servis branşında muayene sayısı en fazla olan ilk 100 hastane sıralamasında 3’üncü olan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 587 bin acil servis muayenesi yapıldı.

3 AYRI İSTATİSTİK

Antalya Atatürk Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen muayene sayısı 1 milyon 277 bin olarak açıklanırken, acil muayene sayısı 123 binde kaldı. Manavgat Devlet Hastanesi’nde 232 bin, Alanya Alaaddin Keykubat Eğitim Araştırma Hastanesi’nde 115 bin acil servis muayenesi yapıldı.

ANTALYA 6’NCI SIRADA

Türkiye genelinde gerçekleştirilen muayene sayılarına ilişkin yapılan tespitlerde ise İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Şanlıurfa’dan sonra 6’ıncı sıraya yerleşen Antalya’da toplam 7 milyon 855 bin muayene gerçekleştirildi.

AMELİYAT REKORU

Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi, A, B ve C Grubu ameliyat sayılarının toplamda en yüksek olduğu 100 hastane içerisinde 2’nci sırada yer aldı. Hastanede 10 ayda 25 bin 309 ameliyat gerçekleştirildi. Hastane, estetik cerrahi, tıbbi onkoloji ve romatoloji branşında da ilk 5’e girdi.

yukarı çık
0
Paylaşım