Logo
Bu sayfayı yazdır

Antalya’da Bir İlk; Tek Kesiden Rahim Ameliyatı

Antalya’da Bir İlk; Tek Kesiden Rahim Ameliyatı

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk kez göbek deliğinden tek kesiden rahim ameliyatı yapıldı. Rahmi alınan 48 yaşındaki Hatice Öztürk, kısa sürede taburcu oldu.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde daha önce göbekten açılan 3 kesiyle işlevini kaybetmiş bir böbreği alan doktorlar, Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği'nde de bir ilke daha imza attı.

Doç. Dr. Barış Mülayim, 3 çocuk annesi Hatice Öztürk'ün rahim bölgesinde durmayan kanamalarını önlemek amacıyla rahmin alınmasına karar verdi.

Sürekli kanamanın kalbe zarar vereceğini belirten Doç. Dr. Mülayim, bu hastanede ilk kez farklı bir uygulamayla Öztürk'ün rahmini aldı. Doç. Dr. Barış Mülayim, Öztürk'ün göbeğinden tek kesiyle rahim ameliyatını gerçekleştirdi.

Açık Ameliyatlar Sona Eriyor

Günümüzde açık ameliyatların yerini kapalı ameliyatlara bıraktığını dile getiren Doç. Dr. Mülayim, “Çünkü kapalı ameliyatlar açık ameliyatlara göre çok avantajlı. Hasta ameliyat sırasında daha az kan kaybeder, cerrah ameliyat sahasını büyütülmüş ve ayrıntılı bir şekilde daha net görür.

Ameliyat sonrası hastalar az ağrı duyar, çabuk ayağa kalkar ve işine daha çabuk döner. Bu ameliyatlar sadece yarım santimlik kesiler olduğu için kozmetik açıdan da daha avantajlıdır" dedi.

Hasta Kısa Sürede Taburcu Oldu

Klasik kapalı ameliyatta 3 ya da 4 kesiden ameliyat gerçekleştirildiğini anlatan Doç. Dr. Mülayim, Hatice Öztürk'te ise ilk kez farklı bir yöntem uyguladıklarını söyledi. Öztürk'ün göbek deliğinden sadece 2 santimlik bir kesi ile ameliyatın yapıldığını kaydeden Doç. Dr. Barış Mülayim, şöyle konuştu:

“Artık büyük ameliyat izleri yerini az sayıda delik izlerine, onlar da yerini tek delik izine bırakıyor. Bir jinekolojik endoskopi doktoru olarak, yakın bir gelecekte açık ameliyatların neredeyse hiç kalmayacağı ve yerini kapalı ameliyatlara bırakacağı düşüncesindeyim."

Kısa sürede iyileşen Hatice Öztürk ise operasyonu yapan ekibe teşekkür etti.

Template Design © Kaktus Haber Templates Kaktus Medya. All rights reserved.