Menu
RSS
Antalya’da CHP’li Belediye Başkanları ve Adaylarından Sandığa Videolu Çağrı

Antalya’da CHP’li Belediye Başkanları ve Adayların…

Antalya’nın Büyükşehir Belediy...

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kenti Birlikte Yöneteceğiz

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kent…

CHP Konyaaltı Belediye Başkan ...

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

YSK'nın takvimine göre seçim y...

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manifestomuza Cevap Vermedi

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manif…

Mimarlar Odası Antalya Şubesi ...

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ...

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur Sofrasını Kendi Hazırladı

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur So…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Torosların Sesi Muratpaşa’da Yükseliyor

Torosların Sesi Muratpaşa’da Yükseliyor

Muratpaşa Belediyesinin, ‘Dünden Bugüne Ağıttan Düğüne’ başlığı ile düzenlediği halk sanatçıları konserlerinin ilkinde yörüklere özgü bir çalgı olan Iklığ’ın yaşayan efsanesi Emin Kök, 16 Nisan Cumartesi günü saat 19:30’da Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda sahne alacak.

Emin Kök ve Mehmet Nazlı Abdalan

Muratpaşa Belediyesi Kültür Müdürlüğü, “Dünden Bugüne Ağıttan Düğüne” başlığında, Teke yöresi kültürünü gelecek kuşaklara taşımak amacıyla “halk sanatçıları konserleri” düzenliyor.

“Dünden Bugüne Ağıttan Düğüne” konser dizisinin ilkinde Muratpaşa’da “Torosların Sesi” yükselecek. Iklığ’ın yaşayan efsanesi Emin Kök ve kemanı kemençe gibi çalan Mehmet Nazlı Abdalan’ın konseri, 16 Nisan 2016 Cumartesi günü saat 19:30’da Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Kemanı gönül gözüyle çalıyor

Serik Demirciler köyünde yaşayan 78 yaşındaki Emin Kök, Teke yöresine ve yörüklere özgü bir çalgı olan Iklığ’ın yaşayan efsanesi olarak biliniyor. Mehmet Nazlı Abadan ise, iki gözü görmemesine rağmen kemanı gönül gözüyle kemençe gibi çalan 72 yaşında bir müzik çınarı.

Projenin koordinatörü Himmet Cansız, “Dünden Bugüne Ağıttan Düğüne” başlığı altında yapılacak halk sanatçıları konserlerinin Teke yöresi son kuşak halk sanatçılarının katılımıyla yapılacağını söyledi.”

Yörük kültürü

“Teke yöresi halk kültürünün yaşatıcısı, taşıyıcı, aktarıcısı olan son kuşak halk sanatçılarını, kültürün sahibi halkla buluşturup, kayıt altına almak, farkındalık yaratmak ve gelecek kuşaklara taşınmasına katkıda bulunmak amaçlanmaktadır” diyen Cansız “Teke yöresi, halk kültürüyle, türküleriyle, oyunlarıyla, halk sanatıyla zengin bir kültürel coğrafyadır.

Torosların arkasıdır. Yörüklerin en yoğun yaşadığı, yaylaların ve sahillerin yurdudur. Tahtacıların, Türkmenlerin, Abdalların da bir o kadar yaşama mekânıdır.

Antalya, Isparta, Burdur, Güney Denizli ve Batı Muğla’sını kapsayan kültürün adıdır Teke Yöresi. Amaç yörenin kültürünü tanımak, tanıtmak, yaşamak, yaşamasına katkı koymak, gelecek kuşaklara aktarmak” şeklinde konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım