Logo
Bu sayfayı yazdır

Obruk Ormanı Muratpaşa'nın

Obruk Ormanı Muratpaşa'nın

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın tahsisi için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunduğu Obruk Devlet Ormanı ya da bölge sakinlerini verdiği isimle 'Hayalet Orman' için uygulama imar planı çalışmaları tamamlandı.

Tahsisin gerçekleşmesi halinde 310 bin metrekare alan, açık spor tesisi, günübirlik tesis ve rekreasyon alanı olarak kullanılacak.

Lara bölgesinde Ermenek Mahallesi sınırlarında terk edilmişliğiyle bölge sakinlerinin 'Hayalet Orman' adını verdiği 'Obruk Devlet Ormanı'nın kent yaşamına aktif katılımı için Muratpaşa Belediyesi çalışma başlattı.

Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın talimatı üzerine 302 futbol sahası genişliğinde, 310 bin metrekare alana ilişkin Plan ve Proje Müdürlüğü uygulama ölçekli plan çalışmalarını tamamladı.

Bakanlığa Rapor Sunuldu

Alanın tahsisi için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na kasım ayı içinde yapılan başvuru sonrası hazırlanan plana ilişkin raporda, alanın tam bir mezbelelik görüntüsünde olduğu vurgulandı.

Raporda “Söz konusu alan kent merkezinde yer almasına rağmen yaklaşık 500 bin nüfuslu ilçemizin ve kentin yaşamına aktif olarak katılamamıştır. Bu nedenle halkımız rekreatif ihtiyaçlarını, açık alan gereksinimlerini kent dışında, erişilmesi zor ve uzak alanlardan karşılamaya yönelmiştir" ifadesine yer verildi.

Spor Ve Günübirlik Tesis Olarak Planlandı

Söz konu planlamayla 310 bin metrekare alanın Muratpaşa'ya ve kent yaşamına katmak, kontrollü ve disiplinli bir şekilde kullanılmasını sağlamanın amaçlandığının altı çizilirken alanda öngörülen kullanımlar ve hedefler şu şekildi sıralandı:

“Dinlenme, eğlenme ve spor ihtiyaçlarını karşılamak, sadece günübirlik kullanım imkanı sağlayan kır lokantası, kır kahvesi, yöresel ürünler açık sergi ve satış yeri, alanın flora ve faunasının tanıtımı, özellikle çocuklar ve gençlere orman sevgisini ve bilincinin aşılanması, izcilik, doğa yürüyüşü, bisiklet, binicilik ve benzer etkinlikler."

Bu çerçevede 310 bin metrekare alanının 124 bin metrekaresi açık spor tesisi olarak planlanırken 64 bin metrekaresi ise günübirlik tesis alanı olarak planlarda yer aldı. Alanın 103 bin metrekaresi ise rekreasyon alanı olarak planlarda yer aldı.

Template Design © Kaktus Haber Templates Kaktus Medya. All rights reserved.