Menu
RSS

Muratpaşa Kursiyerleri Girişimcilik Dersi de Alıyor

Muratpaşa Kursiyerleri Girişimcilik Dersi de Alıyor

Muratpaşa Belediyesi meslek edindirme ve sanat kurslarına katılan kursiyerlerin, üretimlerini ekonomiye dönüştürmelerini amaçlayan  ‘Girişimcilik’ eğitimlerinin ilk etabı başladı. Muratpaşa Belediyesi Kültür Müdürlüğü ve Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde açılan kursların 2015-2016 dönemi eğitimleri devam ediyor. 

Mesleki eğitim

Muratpaşa Belediyesi’ne bağlı 14 kurs merkezinde açılan 212 kursta 3825 kursiyer, resimden heykele, aşçılıktan deri işlemeciliğine, taş mozaikten keçeye, müzik ve enstrüman eğitimlerine, tezhip-hat ve minyatüre uzanan çok geniş bir yelpazede eğitim alıyor, meslek öğreniyor.  

Girişimcilik Eğitimi

Kursiyerlerin, üretimlerini ekonomiye dönüştürmesini,  iş hayatında yer alabilmesini, kendiişlerini kurabilmesini amaçlayan ‘Girişimcilik Eğitimi’nin ilk etabı Değirmenönü Kültür Merkezi’nde başladı.

Azize Kahraman HEM Eğitmeni Serap Şahin tarafından verilen eğitim üç gün sürecek.  Kursiyerler, yapmak istedikleri işlerle ilgili dosya hazırlayarak, sertifika almaya hak kazanacak ve girişimci kredilerinden yararlanmalarının da yolu açılmış olacak.

e-ticaret eğitimi de verilecek

İlk etapta başvuruda bulunan 86 kursiyerin 4 grup halinde ‘Girişimcilik’ eğitimini tamamlayarak sertifika alması hedefleniyor. Kursiyerlere verilen bu tür eğitimleri çok önemsediğini belirten Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Komşularımız, mesleki eğitim kurslarımızla meslek kazanıyor.

Girişimcilik eğitimiyle de, ürettikleri ürünlerin ekonomiye kazandırılmasını sağlayacaklar” dedi. Girişimcilik eğitimlerin ikinci aşaması olarak, ‘e-ticaret’ eğitimiyle kursiyerlerin internet üzerinden ürünlerini pazarlamalarına yönelik çalışmalar başlatılacak.

yukarı çık
0
Paylaşım