Menu
RSS

Muratpaşa’dan Spora Koşan Kadınlara Salon

Muratpaşa’dan Spora Koşan Kadınlara Salon

Muratpaşa Belediyesi, Yenigöl Mahallesi'nin şalvar ve yazmalarıyla günün ilk saatlerinde seralarında marul kesip maydanoz toplayan kadınlarına özel çadır spor salonu montajına başladı.

Yenigöl Mahallesi, Antalya Havalimanı'nın hemen yanı başında, ekonomisi hala tarıma dayalı yerleşim yeri. Mahallenin kadınları için gün seralarda erken saatlerde başlıyor. Günün ilk ışığıyla birlikte seralarında maydanoz toplayıp marul kesen kadınlar, öğleden sonra Muratpaşa Belediyesi'nin ücretsiz spor derslerini aksatmadan takip ediyor.

Şalvarları ve yazmalarıyla seradan çıkıp spora katılan kadınlar, muhtarlık binasının yanı başında bulunan bir evin bahçesini kullanıyor. Ancak, soğuk kış günleri nedeniyle sporu aksatmak durumunda kalan kadınlar Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'dan yaz - kış spor yapabilecekleri kapalı bir alan istedi.

Başkan Uysal'ın talimatıyla mahallede yer arayışı başladı. En uygun yer Nergiz Sokak'taki park alanı içinde bulundu. Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nce montaj öncesinde Muratpaşa Belediyesi atölyelerinde salon için yoğun bir hazırlık dönemi geçirildi.

Metal konstrüksiyon üzerine giydirme olarak inşa edilen salon için önce kalıplar hazırlandı, betonarme bir binadaki tüm işçilik atölyelerde metal üzerinde gösterildi.

Taşıyıcı parçaların hazırlanmasının ardından parkta, Park ve Bahçeler Müdürlüğü konstrüksiyonun montajına başladı. Kısa bir süre sonra mahallenin kadınlarının kullanıma açılacak spor salonu, yaklaşık 600 metrekare genişliğe sahip.

yukarı çık
0
Paylaşım