Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Muratpaşa’dan Bir İlk: Antalya Çocuk ve Genç Bale Festivali

Muratpaşa’dan Bir İlk: Antalya Çocuk ve Genç Bale Festivali

Muratpaşa Belediyesi, Rusya Dostluk ve Dayanışma Derneği ve Antalya Devlet Opera ve Balesi işbirliğiyle bale festivali gerçekleştiriyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında farklı şehirlerden 11 bale okulunun 7-17 yaş arası balet ve balerinleri Haşim İşcan Kültür Merkezi sahnesinde olacak.

Muratpaşa Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde, dans, mimik, müzik, duygu ve dekoru birleştiren sahne sanatlarından bale festivali düzenliyor.

Rusya Dostluk ve Dayanışma Derneği ve Antalya Devlet Opera ve Balesi işbirliğinde düzenlenecek Antalya Çocuk ve Genç Bale Festivali, Antalya, İzmir ve İstanbul’dan 11 bale okulunun 7-17 yaş arası bale dansçılarıyla gerçekleştirilecek.

“22 Nisan Cumartesi Günü Gerçekleştirilecek”

22 Nisan Cumartesi saat 18.00’de Haşim İşcan Kültür Merkezi Antalya Devlet Opera ve Balesi’nin büyük sahnesinde gerçekleştirilecek festival bale öğrencilerinin deneyim kazanmaları, öğretmen ve öğrencileri yaratıcı olmaya teşvik etmek, çocukların profesyonel balerin ve baletlerle tanışmalarına olanak sağlama amacını taşıyor.

Festivalde bale okullarından gelen genç ve yetenekli bale dansçıları 5 dakikalık sürelerle sahneye çıkacak en iyi performanslarını sergileyecek. Üç bölüm halinde gerçekleştirilecek festivalin birinci bölümünde bale okullarının 7 - 10 yaş öğrencileri gösterilerini sunacak.

İkinci bölümde ise 11 - 13 yaş gurubunda 8 bale okulu solo performanslarının ağırlıkta olduğu gösteriyle sanatseverlerle buluşacak. Festivalin son bölümünde ise 14 - 17 yaş grubu öğrenciler sahne alacak. Antalya Devlet Konservatuarı, bu bölümde solo performanslarla Peter Ludwing Hertel’in ‘Şamarık Kız’ isimli operasını sahneley

yukarı çık
0
Paylaşım