Menu
RSS

Muratpaşa’dan 8 Mart’ta Kadınlara Özel Proje

Muratpaşa’dan 8 Mart’ta Kadınlara Özel Proje

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Antalya Şubesi ile birlikte kadınlara yönelik ‘Aktif Kadın Yurttaş Eğitimi’ ne yönelik projeye start veren Muratpaşa Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde özel etkinlikler de düzenledi.

Sergi ve tiyatro oyunu

Muratpaşa Belediyesi; 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü`nde bir dizi özel etkinlik gerçekleştirdi. Muratpaşa Belediyesi, İnternetaional Soroptimist Derneği ile ‘Kadınlarımızdan Özgün Eserler’ sergisini 8 Mart’ta, Kozaklı Komşuevi’nde ziyarete açtı.

Gönüllü kadınlardan oluşan Muratpaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ‘Çeşnibahar Kadınlar Topluluğu’ da; bir kadın sığınma evinde yaşananların anlatıldığı ‘Pembe Gözlük Mor Ayna’ adlı oyunu sahneledi. Pembe Gözlük Mor Ayna adlı oyun Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda sahnelendi.

İlk eğitim üniversiteli öğrencilere

Muratpaşa Belediyesi; Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD)Antalya Şubesi ile birlikte yürüteceği ‘Aktif Kadın Yurttaş Eğitimi’ nin startını da, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, Balbey Gençlik Evi’nde verdi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın eşi Ümran Uysal, Muratpaşa Belediye Meclisi Kadın ve Erkek Eşitliği Komisyonu Üyesi ve Meclis Üyesi Songül Başkaya, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Antalya Şube Başkanı Ayla Yüksel ve dernek üyelerinin katılımı ile başlayan eğitim, 26 Nisan 2016 tarihine kadar sürecek.

Sertifika verilecek

Eğitim süresince; kadınların hak ve sorumlulukları, temel insan hakları, toplumsal cinsiyet ve Türkiye’de kadın olmak, kadına yönelik şiddet ve çocuk hakları, Cumhuriyet aydınlanması ve eğitim-öğretim hakkı, iletişim özgürlüğü ve etkili iletişim, kadın sağlığı ve sağlıklı yaşam, çalışma hayatında haklar gibi konularda uzmanlar bilgi verecek. En az 5 eğitime katılan kadınlara ‘Aktif Kadın Yurttaş Sertifikası’ verilecek.

‘Çocuğum benden bir adım önde olacak’

‘Aktif Kadın Yurttaş Eğitimi’ ne katılan genç kızlara seslenen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın eşi Ümran Uysal; “Sizler yeni kuşak insanlarımız, insanlığın aydınlık geleceğisiniz. Ben ailemden bir adım öndeyim, çocuğum da benden bir adım olacak sözü, yaşamın ve hayatın eşsiz döngüsünü anlatır.

İnsanlık, eşitlik, özgürlük barış ve kardeşlik yolundaki yürüyüşünüzde başarılar dilerim. Bu coğrafyaya kadın hakları kavramını getiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgi ve saygı ile anıyor 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nüzü kutluyorum” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım