Menu
RSS
Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kenti Birlikte Yöneteceğiz

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kent…

CHP Konyaaltı Belediye Başkan ...

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

YSK'nın takvimine göre seçim y...

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manifestomuza Cevap Vermedi

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manif…

Mimarlar Odası Antalya Şubesi ...

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ...

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur Sofrasını Kendi Hazırladı

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur So…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyoruz

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyor…

Lösev tarafından yapılan yazıl...

Prev Next

Muratpaşa’da Semt Pazarlarında Etiket Dönemi

Muratpaşa’da Semt Pazarlarında Etiket Dönemi

Muratpaşa Belediyesi, semt pazarlarında gıda etiketlerinin üzerinde yer alacak bilgilerin kapsamını genişletiyor. Pazarlarda artık malın türü ve üretim yerini de belirten tek tip etiketler kullanılacak.

Muratpaşa Belediyesi, ilçe genelinde farklı günlerde kurulan 27 semt pazarında etiket düzenlemesine gidiyor. İlçedeki pazarlarda sadece malın adı ve fiyatının yer aldığı, pazarcı esnafın farklı şekillerde yazdığı ürün etiketleri değil Muratpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nce sağlanacak tek tip etiketler kullanılacak.

Yeni düzenleme ilk olarak cumartesi günleri kurulan ve Antalyalıların 'Sosyete Pazarı' olarak isimlendirdiği Şirinyalı Pazarı'ndan başlayacak. Etiketlerde birim satış fiyatı, malın adı ve cinsiyle birlikte satılan ürünün hangi yöntemlerle üretildiğine ilişkin bilgiler de yer alacak.

Etiketlerde esnaftan malın türünü 'geleneksel', 'iyi tarım' ve 'organik tarım' olarak işaretlemesi istenecek. Bununla birlikte malın üretim yeri de etiketlerde bulunacak.

Belediye Başkanı Ümit Uysal, 7 Ocak Cumartesi günü yılın ilk pazarının açılacağı Şirinyalı'da gıda ürünlerinde kullanılmaya başlayacak tek tip fiyat etiketi sayesinde hem doğru bilgiler yer almayan etiketlerin önüne geçmeyi hem de yöresel ürünlerin değerini korumayı hedefledikleri söyledi. Pazarlarda elle hazırlanan etiketlerde özellikle kuruşların ifade edilmesinde bir takım sıkıntıların yaşandığını aktaran Başkan Uysal, şöyle konuştu:

“Büyük büyük yazılmış 1 liraların, 2 liraların yanında seçilmesi mümkün olmayan 25 kuruşlar, 50 kuruşlar var. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Bunun yanında bir de küsuratlı kuruşlar var. Yarım kilosu 9.99 kuruştan kestane satılıyor. Bu ürünün fiyatı 10 TL'dir. Yapacağımız bu düzenlemeyle tüm bunları ortadan kaldıracağız.

Bununla birlikte, pazara çıkıyorsunuz her tezgah Finike portakalı, Çığlık narı satıyor. Finike'de, Döşemealtı'nda üretilsin üretilmesin hepsi aynı etiketi taşıyor. Bu Finike portakalı ile diğer yöresel ürünlerin kendine has aroması ve tadının karışmasına, değerinin yok olmasına neden oluyor. Ürün marka değerini kaybediyor."

Başkan Uysal, yeni düzenlemeyle Muratpaşa semt pazarlarında üretim yerinin belirtilmesini zorunlu hale geleceğini ve böylece yöresel ürünün değerinin korunacağını dile getirdi.

yukarı çık
0
Paylaşım