Menu
RSS

Muratpaşa’da Kreşli Pazarın Temeli Atıldı

Muratpaşa’da Kreşli Pazarın Temeli Atıldı

Muratpaşa Belediyesi, bir ilke daha imza attı. Sedir Mahallesi’nde, çelik konstrüksiyon olarak inşa edilen ve temmuz ayı sonuna kadar bitirilmesi planlanan semt pazarında kreş de bulunuyor. Muratpaşa Belediyesi, Sedir Mahallesi’nde yapacağı kreşli, kapalı semt pazarının temelini attı.

Temelini, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Sedir Mahalle Muhtarı Hasan Kahraman ve katılımcıların, butona basarak temelini attığı Sedir Kapalı Semt Pazarı, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince çelik konstrüksiyon olarak inşa edilecek.

İçinde; alışverişe gelen annelerin çocuklarını bırakabilecekleri kreşi olacak şekilde projelendirilen Sedir Mahallesi Kapalı Semt Pazarı’nda ayrıca zabıta merkezi, mescit ve tuvalette bulunacak. Sedir Mahallesi Kapalı Semt Pazarı, temmuz ayı sonuna kadar bitirilecek.

Komşulaşma Ve Dayanışma

Muratpaşa’da komşulaşma ve dayanışmayı içeren bir reformu hayata geçirmeye çalıştıklarına dikkat çeken Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; “Temel belediyeciliği en iyi şekilde yapıyoruz.

34 dönüm sera kurduk, çöp konteynerlerimizi, kendi ürettiğimiz sistemle yer altına alıyoruz. Rahmetli Abdullah Sevimçok’un adını verdiğimiz, sivil toplum merkezimiz yükseliyor.

Bir taraftan kültür merkezi inşaatımız, diğer taraftan çok amaçlı gösteri merkezi projemiz devam ediyor. Kırcami İmar Planı’nda sona geldik. Doğalgazı, bütün Muratpaşa’ya yayıyoruz. 2 senede; toplam 300 dönümlük 80 park yaptık ve 20 tane parkın inşaatı sürüyor.” dedi.

Kamu Sadaka Vermez

Başkan Uysal, şöyle devam etti; “Kamu sadaka vermez. Kamu; sosyal hizmet, sosyal çözüm üretir. Fakire vermen gereken şeyi, fakir olmayana veriyorsan o bir hırsızlıktır. 2500 yaşlımız, yaşlı evlerimizden yararlanır, 1400 yaşlımız evde bakım hizmeti alır.

1200 insanımız eşya gıda yardımı alır. 80 yaşlımızın mutlu, huzurlu ve bakımlarının en iyi şekilde yapıldığı ortamlarda barınmalarını sağlıyoruz. Asgari ücretle çalışan ailelerimizin 440 çocuğuna kreş hizmeti veriyoruz.

4500 komşumuz meslek edindirme kurslarımıza gidiyor. 200 çocuğumuz üniversite yurtlarımızda kalıyor. 250 üniversite öğrencimiz burs alıyor. MURGEM’de ekonomik gücü olmayan 700 çocuğumuzu üniversiteye hazırladık. Barajı geçme başarıları yüzde 98.47”

Doğru Hizmetin Sağı Solu Olmaz

Doğru kamu hizmetinin, sağı solu olmadığına dikkat çeken Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; “Benim halkım; Türkiye’de bütün belediyelere, betonu döktün iyi de, sosyal hizmet olarak ne yaptın? diye sorabilmeli. ‘Makarna dağıttım’ diye bana gelme.

Yaşlılara, engellilere ne yaptın? Hangi belediye olursa olsun, imalat yaptı ise, mağdura dönük hizmetlere ayırması da gerekiyor mu? Bizim kültürümüzde, tabiatımızda; komşusu açken tok yatan bizden değildir, altta kalanın canı çıkmasın var.

Doğruyu, açık belediyeciliği herkesten isteyelim” diye konuştu. Mahalleliler ve tezgâhlarını bırakıp gelen pazarcı esnafı Başkan Uysal’a teşekkür etti.

yukarı çık
0
Paylaşım