Menu
RSS

Muratpaşa’da Eski Giysiler Kumbaraya

Muratpaşa’da Eski Giysiler Kumbaraya

Muratpaşa Belediyesi, kullanılmış giysi, ayakkabı gibi tekstil ürünlerinin değerlendirilmesi için ilçede çeşitli noktalara giysi kumbaraları yerleştirdi. Toplanacak giysiler aybaşı Mahallesi'nde açılan 'Geri Dönüşüm Mağazası'ndan ihtiyaç sahipleriyle buluşacak.

Muratpaşa Belediyesi, ilçenin farklı noktalarına yerleştirdiği giysi kumbaralarıyla dayanışma ağını genişletiyor. Muratpaşa Belediyesi 'Tekstil Geri Dönüşüm Projesi' isimli çalışmayla artık kullanılmayan ihtiyaç fazlası giysi ve ayakkabı gibi tekstil ürünlerini ilçenin çeşitli noktalarına yerleştirilecek kumbaralarda toplayacak.

İlk etapta 150 giysi kumbarası ilçenin çeşitli noktalarına yerleştirildi. Kumbara sayısı daha sonra 600'e çıkarılacak.

Bu kumbaralar aracılığıyla toplanan tekstil ürünleri Çaybaşı Mahallesi'nde açılan 'Geri Dönüşüm Mağazası'nda önce türlerine ve kullanım durumlarına göre ayrılacak. Artık kullanılma imkanı bulunmayan tekstil ürünlerinin çöpe gitmesi engellenerek geri dönüşüm zincirine dahil edilecek.

Kullanılabilir durumda olan ürünler ise mağaza üzerinden ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Kullanılamayacak durumda olduğu için geri dönüşüm zincirine dahil edilen tekstil ürünlerinin karşılığı kadar yeni ürün de mağazadaki raflarda yerini alacak.

Proje böylece Muratpaşa'da hem tekstil atıklarını geri dönüşümünü sağlayarak çevreye fayda sağlayacak hem de kullanıma hazır hale getirilen giyim ürünleri üzerinden Muratpaşa'da dayanışma bağlarını kuvvetlenecek.

yukarı çık
0
Paylaşım