Menu
RSS

Muratpaşa Belediyesi YGS Deneme Sınavı Yaptı

Muratpaşa Belediyesi YGS Deneme Sınavı Yaptı

Kurslar, etüd merkezleri ve MURGEM’le binlerce öğrenciye eğitim desteği sunan Muratpaşa Belediyesi; YGS’ye girecek öğrenciler için ücretsiz deneme sınavı düzenledi. Muratpaşa Belediyesi; 13 Mart’ta Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS), girecek öğrenciler için deneme sınavı düzenledi.

Sınav öncesi deneme

Muratpaşa Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (MURGEM) tarafından lise mezunu ve son sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen YGS deneme sınavı, Çallı’da bulunan Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda saat 10.00’da gerçekleştirildi.

YGS ile aynı formatta yapıldı

Sınava katılan 1800 öğrenci, deneme sınavında; 2 saat 40 dakikalık sürede toplam 180 soruya cevap verdiler.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce (ÖSYM) düzenlenen YGS’de olduğu gibi; güvenlik aramaları dâhil aynı formatta yapılan deneme sınavında; öğrencilerin 13 Mart’ta yapılacak olan sınava daha iyi hazırlanabilmeleri ve eksiklerini görebilmeleri amaçlanıyor.

Başkan Uysal, başarılar diledi

MURGEM’de 700 gencin üniversite sınavına hazırlandığını belirten Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; “Etüd merkezlerimiz, kurslarımız ve eğitim kurumlarına yaptığımız yardımlarla öğrencilerimizin geleceğe hazırlamasına destek veriyoruz. 13 Mart’ta yapılacak olan YGS’ye katılacak öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım