Menu
RSS

Başkan Uysal Serik'te Konuştu

Başkan Uysal Serik'te Konuştu

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal Serik İlçesi'nde vatandaşlara bir araya gelerek 16 Nisan'daki referandum hakkında bilgi verdi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP Serik İlçe Başkanlığının davetlisi olarak Serik İlçesi'nin Gebiz, Abdurrahmanlar, Töngüşlü ve Dikmen mahallerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Gebiz'de mahalle kahvehanesinde vatandaşlarla sohbet eden Başkan Uysal, Muratpaşa'da son 3 yılda hiç kimseyi ötekileştirmeyen, başkası haline getirmeyen bir belediyeciliği hayata geçirdiklerini söyledi.

Türkiye'nin her yanında kamu hizmetinin böylesi bir anlayışa sahip olması gerektiğini anlatan Uysal, şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımızın titiz bir şekilde 'Paramı nereye harcadın?' diye sorması kamu yöneticilerinin de bunun hesabını tüm şeffaflığıyla verebilmesi lazım. Türkiye'miz bu minval üzere yönetilse iyi olmaz mı? Vergimizi verdiğimizde her kuruş mahallemize hizmet olarak dönecek iyi olmaz mı? Ama ne yazık ki bu zeminleri kaybettik."

Başkan Uysal, bir soru üzerine 16 Nisan'da yapılacak referanduma ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Başkan Ümit Uysal, Türkiye'nin son 15 yıla kadar koalisyon hükümetleriyle yönetildiğini belirterek, "Osmanlı'nın hakim olduğu coğrafyayı düşünün, bu kültür içinden çıkmış Türkiye'den daha ileri, daha demokrat, daha itibarı yüksek bir ülke var mı? Burada demokrasi var, Atatürk cumhuriyeti var.

Türkiye Cumhuriyeti, insanın insan olduğu yer. Bütün dertlerimize rağmen hepsinin önüne geçmişiz. Şimdi onların mı bize benzemesi gerekiyor bizim mi onlara" diye konuştu.

Başkan Uysal, önerildiği şekliyle cumhurbaşkanının aynı zamanda parti başkanı olmasının Türkiye Cumhuriyeti'nin sahip olduğu değerler açısından da uygun olmadığını savundu. Başkan Ümit Uysal, şöyle konuştu:

"O hakem, kimsenin oyunun kuralarını bozmamasını sağlayacak. Millete teklif dahi edilmemesi, önüne getirilmemesi gereken şeyler şimdi oya sunuluyor. Hepimiz, bu memleketin geleceğine umut bağlıyoruz. İnsanların siyasi tercihi ne olursa 80 milyonu seçeceğimiz bir tek kişiye teslim etmek kabul edilebilir değil.

Bu oylama demokrasi bitsin mi bitmesin mi oylamasıdır. Seçtiğimizi değiştirme hakkımız devam edecek mi etmeyecek mi, yargı siyasetin emrine girecek mi girmeyecek mi oylamasıdır. Hiç olmayacak bir iştir ama Allah selamet versin, 16 Nisan'ı özgür irademizle, milletinin ortak aklıyla aşacağımıza inanıyorum."

yukarı çık
0
Paylaşım