Menu
RSS

Başkan Uysal Rus Konsolosu Ağırladı

Başkan Uysal Rus Konsolosu Ağırladı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Rusya Antalya Başkonsolosu Oleg Rogoza'ya Atatürk'ün kaleme aldığı Nutuk'u hediye etti.

Rusya'nın yeni Antalya Başkonsolosu Oleg Rogoza, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ı makamında ziyaret etti.

Başkan Uysal, Başkonsolos Rogoza'ya yeni görevinde başarı dileğinde bulunurken Muratpaşa'nın sadece Anadolu'nun dört bir noktasından gelip Antalya'yı memleket olarak görenlerin değil başta Rusya olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinden gelen insanlarla oluşmuş çok kültürlü bir yapıya sahip olduğunu dile getirdi.

Bu çok kültürlü yapı içinde Dostoyevskileri, Tolstoyları, Şolohovları, Puşkinleri yetiştirmiş derin bir kültüre ve tarihe sahip Ruslarla bir arada Muratpaşa'nın parçası olmaktan son derece memnun olduğunu aktaran Başkan Uysal, artık geleneksel hale gelen Yöreler Renkler Festivali'nde de bir geceyi Rusların kendi kültürlerini tanıtması için ayırdıklarını söyledi.

Başkonsolos Rogoza da Antalya'da görev yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek misafirperverliği dolayısıyla Başkan Uysal'a teşekkür etti. Başkan Uysal, ziyarette Oleg Rogoza'ya Atatürk'ün kaleme aldığı Nutuk'u hediye etti.

yukarı çık
0
Paylaşım